На Бучми скажена собака покусала 15 людей

На Бучми скажена собака покусала 15 людей
  • Безпритульного собаку, хворого на сказ, знайшли у мікрорайоні Бучми. Він нападав на вінничан з 22 березня, а 26-го — помер. Захворювання підтвердилося після лабораторного дослідження.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє, що в регіоні спостерігається зростання випадків захворювання тварин на сказ.

Захворювання безпритульного собаки на сказ зафіксували 27 березня у мікрорайоні Бучми.

22 березня 2024 року тварина почала проявляти агресію відносно оточуючих, а 26 березня загинула. Труп тварини було направили до Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Результати лабораторного дослідження надісланого біоматеріалу показали захворювання сказ.

Відео дня

За результатами розслідування стало відомо, що хвора тварина травмувала 15 вінничан.

— Наразі, з метою недопущення розповсюдження сказу серед тварин і людей, накладено карантинні обмеження на мікрорайон Бучми м. Вінниці. Спеціалісти Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини проводять щеплення домашніх тварин проти сказу, — зазначають у повідомлянні.

Довідка

Сказ вилікувати неможливо, його можна лише попередити, зробивши вакцинацію своїм домашнім улюбленцям. 

Щеплення домашніх тварин проти сказу проводиться спеціалістами Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Праведників світу, 19, м. Вінниця. Телефон для отримання консультації: 61-17-04.

 

Читайте також:

У Вінниці пожежа забрала життя 67-річного чоловіка

Під час пожежі у Вінниці бійці ДСНС врятували шестеро людей, серед них — 11-річний хлопчик

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Григорий Пилипенко

    Депутати казяться більше, але їх ніхто не стерилізує. Це прикро!

keyboard_arrow_up