«Місцевий імунітет»: Комаровський пояснив, хто може не заразитися СOVID-19

«Місцевий імунітет»: Комаровський пояснив, хто може не заразитися СOVID-19
  • Далеко не кожна людина може заразитися коронавірусом при тісному контакті з інфікованим.
  • Головний педіатр України Євген Комаровський пояснив, чому деякі люди не можуть заразитися коронавірусною інфекцією.

За словами доктора, останнім часом люди говорять про те, що коли людина опиняється з інфікованим в одному приміщенні, пізніше виявляється, що вона не підчепила інфекцію.

Такі випадки, як вважає Комаровський, можна пояснити наявністю так званого місцевого імунітету.

Комаровський підкреслив, що місцевим імунітетом вважаються захисні властивості слизових оболонок.

Відео дня

— На поверхнях оболонок гортані, носа, бронхів і носоглотки виділяється слиз, в якій містяться особливі речовини. Ці речовини називаються секреторні імуноглобуліни, — розповів лікар.

 

 

Він пояснив, що імуноглобуліни можуть нейтралізувати вірус там, де він намагається потрапити в організм.

 

 

За даними ЦГЗ, станом на 9.00 15 квітня в Україні 3764 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 392 нові випадки.

Світлина від Міністерство охорони здоров'я України.

 

Читайте також:                           

Перемога над коронавірусом: дворічний Павлик почав сам дихати

Дані по СOVID-19 на 13 квітня: в Україні вже 3102 хворих, у Вінницькій області — 194 випадки

Головне про коронавірус за 13 квітня: восьмеро людей одужали, а 10 — померли

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Анатолій Гуцол

    Херовий актор рівня 95 кВ, що грає д. Хауса
  • Даніель

    Комаровський єдиний справжній лікар! Вралі перебільшують короновірусну загрозу. Потрібно тримати в обсервації тільки прибувших з закордону, а не весь народ без роботи і зарплати.
  • Vera Diachok

    На Комаровського алергія.З чого б то? А раніше так нічо був мудик
  • Мария Твердохлеб

    СЛУХАТИ КОМАРОВСЬКОГО ,САМОГО СЕБЕ НЕ ПОВАЖАТИ !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up