ГРВІ та грип в області. За медичною допомогою звернулося понад п'ять тисяч людей

ГРВІ та грип в області. За медичною допомогою звернулося понад п'ять тисяч людей
  • Спеціалісти МОЗ розповіли, яка ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ в нашій області.
  • Зазначають, що впродовж тижня за медичною допомогою звернулося 5 тисяч 121 людина. Серед госпіталізованих є діти.

Постійний моніторинг стану захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції здійснює державна установа «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» спільно з Департаментом охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації.

— На 37-му тижні 2022 року у Вінницькій області спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, захворюваність склала 331,4 випадків на 100 тис. нас. та є на 36,7 % нижче базового рівня, — йдеться у повідомленні. — Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 5121 осіб, серед захворілих  2052 (40,0 %) дітей.  Було госпіталізовано 159 осіб, в т. ч. 87 дітей. Летальних випадків не зареєстровано. 

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались:

Відео дня
  • Вінниця,
  • Бершадському районі,
  • Калинівському районі,
  • Літинському та Тиврівському районах.

Профілактика грипу

Проти грипу добре допомагають заходи профілактики. Щоб не заразитися, потрібно скоротити контакти з джерелами інфекції. У періоди спалахів грипу намагайтеся уникати громадського транспорту і місць, де знаходиться багато людей. Діти і дорослі повинні частіше виходити на свіже повітря. Щоб попередити грип, можна приймати спеціальні противірусні препарати. Вони знижують клінічні прояви і скорочують тривалість захворювання.

В заходи профілактики від грипу входить підтримка гігієни. Потрібно регулярно містити руки в чистоті, мити після поїздки в громадському транспорті. Якщо немає можливості вимити руки, можна обробити їх антибактеріальним гелем. Уникайте тісних контактів і рукостискань. Вкрай важливо не допустити потрапляння вірусу на слизові оболонки. Для цього необхідно припинити спілкування з хворими людьми, не торкатися до їх особистих речей, бо вірус міг залишитися на них і можна легко заразитися.

Щоб уберегти себе від вірусного захворювання, необхідно постійно підтримувати і зміцнювати імунну систему організму. Правильне харчування і активний спосіб життя допоможуть зміцнити захисну систему. Необхідно повноцінно спати і відпочивати, скоротити стреси і напругу, позбутися шкідливих звичок. При перших ознаках грипу слід піти до лікаря, бо він може дати ускладнення. Забороняється прописувати собі препарати самостійно, тому, що вони можуть не тільки не допомогти, а й посилити здоров'я.

Міністерство охорони здоров'я радить не відмовлятися від вакцинації проти грипу. Навіть якщо після щеплення людина захворіє на вірус, то можливі ускладнення проявляться меншою мірою, ніж при звичайному захворюванні.

 

Читайте також:

Друга бустерна вакцинація проти COVID-19: кому не рекомендують робити

До яких лікарів можна звертатись без направлення: відповідь МОЗ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Андрій Струк

    А минулого і позаминулого року левову частку цих випадків списували на ковід,видимо цього року вінницькі медики стали чеснішими,а от у Тернополі вже декілька тижнів поспіль пишуть саме про ковід і ні слова про грві,також пишуть про смертельні випаки(переважно 70,80+) від ковіду,і вже нагадують про маски і вакцинацію,очевидно цього року знов планують проводити уколізацію експерементальними препаратами але починають це полегенько,із Західної України і конкретно з Тернопільської обл. дивлячись на реакцію людей.
  • Лариса Леонідівна

    Нарешті грип уже  називають грипом ,
    ГРВІ .
  • Юрій Даценко

    І що пропав барановірус і зявився старий добрий грип і грві?

    Олег Каськов reply Юрій Даценко

    Наталія Цимбалюк вже лякають

    Наталія Цимбалюк reply Юрій Даценко

    Юрій Даценко , так я і про те 🤦 наша пісня гарна нова, починаємо її знову 🤦

    Юрій Даценко reply Юрій Даценко

    Наталія Цимбалюк вже ж писали що одна людина захворіла. Жидівська пісня гарна, починає її знову

    Наталія Цимбалюк reply Юрій Даценко

    Юрій Даценко , нічого- нічого скоро нас будуть уже  мавп'ячим  вірусом лякати  . Хоча дуже  сподіваюся , що  більшість на таке  уже не поведеться !

keyboard_arrow_up