«Другий шанс на життя». Донорську печінку вінничанина передали для однорічної дитини

«Другий шанс на життя». Донорську печінку вінничанина передали для однорічної дитини
Гелікоптер, який доправив донорський орган
  • Вінничанин помер від інсульту. Його органи передали донорам, які терміново потребували трансплантації. Серед врятованих — маленька дитина.

— З Вінниці до Львова уперше аеромедична евакуація транспортувала донорську печінку для 1-річної дитини, — розповідає голова ОДА Сергій Борзов. — 12 січня майже 400 кілометрів аеромедичний вертоліт здолав за півтори години. Львівський реципієнт перебував у важкому стані. Вчора відбулась перша в Україні трансплантація трупного органу такій маленькій дитині.

Долучилися до термінової доставки органів і вінницькі патрульні.

Відео дня

— До керівництва Департаменту патрульної поліції звернулися представники з Міністерства охорони здоров'я з проханням допомогти оперативно доставити донорські органи у визначені локації. На цей заклик одразу відреагували і організували необхідну роботу екіпажів. Відтак у Вінниці команда лікарів передала екіпажам патрульних життєво важливі вантажі — серце, печінку і дві нирки. Інспектори трьома екіпажами оперативно доставили їх до кількох місць призначення: Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. Пирогова, до аеропорту «Гавришівка» та до кордону з Хмельницькою областю. Потому печінку гелікоптером авіації МВС, а нирку каретою швидкої допомоги доправили до Львова, другу нирку доставили в Київ, а серце — у Вінницьку обласну клінічну лікарню імені М. Пирогова. Таким чином, троє людей отримали другий шанс на життя.

Дивіться, як це було:

 

Читайте також:

У Вінниці зупинили авто за кермом якого був п'яний поліцейський

Кол-центр банку у колонії. Засуджені ошукали українців на понад пів мільйона гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Nina Mezhybovska

    Органи вирізають коли людина ще жива 🤔
  • юля гаврилюк

    Невже розміри підходять?як взагалі це відбулось?в голові не вкладається!уклін хірургам!
  • Антонина Савчук-Сологуб

    Цікавить,як оформлявся дозвіл на трансплантацію?
  • Ерофеева Наталі

    Здоров'я маленькі

keyboard_arrow_up