Чому вакцинація важлива для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями?

Чому вакцинація важлива для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями?
  • Через серцево-судинні захворювання організму важче боротися з певними інфекціями. 
  • Деякі вакцинокеровані інфекції, такі як грип, збільшують ризик серцевого нападу.
  • Вакцинація забезпечує найкращий захист від вакцинокерованих хвороб.

Вакцинація є одним з найбезпечніших методів захисту здоров’я, навіть якщо ви регулярно приймаєте певні медикаменти за призначенням лікаря. Побічні ефекти вакцин зазвичай незначні й минають самостійно. Серйозні побічні ефекти вакцин є вкрай рідкісним явищем.

Від яких інфекцій варто додатково вакцинуватись пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями?

Грип 

Пацієнти із серцево-судинними захворюваннями та інфарктом в анамнезі знаходяться в групі підвищеного ризику ускладнень грипу, тому сезонна вакцинація від грипу є надзвичайно важливою для вас. Згідно з даними Центрів контролю та профілактики захворювань США, серед дорослих, госпіталізованих з грипом протягом останніх епідсезонів, близько половини мали серцево-судинні захворювання.

Відео дня

Мешканці Вінницької громади мають можливість імунізуватись проти грипу в рамках муніципальної програми «Здоров’я вінничан», яка передбачає відшкодування 50% вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів. За інформацією Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради, щеплення проводиться чотирикомпонентною вакциною «Джисі Флю», яка захищає від чотирьох штамів грипу. Щоб вакцинуватись, необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30.

Пневмококова інфекція

 Пневмококова пневмонія — один з прикладів серйозних ускладнень грипу, які можуть призвести до госпіталізації та смерті. Також ця інфекція може викликати інші серйозні захворювання, такі як менінгіт і сепсис.

COVID-19

Пацієнти із серцево-судинними захворюваннями легень мають підвищений ризик ускладнень, госпіталізації та навіть смерті від цього гострого вірусного захворювання. Згідно з результатами дослідження, проведеного в 2022 році, щеплення проти COVID-19 знижує ризик інфаркту міокарду та інсульту після зараження Sars-Cov-2 серед пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями.

 

Читайте також:

У Вінниці дітям проводять операції за інноваційною методикою Nuss-Park

У «пироговці» пацієнту провели реконструкцію обличчя після важких травм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up