Бустерна доза. У «Дії» з'явилися нові COVID-сертифікати

Бустерна доза. У «Дії» з'явилися нові COVID-сертифікати
  • У мобільному додатку «Дія» з'явилися COVID-сертифікати про бустерну дозу вакцини від коронавірус. Їх можуть згенерувати лише ті, хто її отримав.

У Мінцифри анонсували, що документ стане доступним лише наприкінці поточного тижня. Але отримати його можна вже зараз. Для цього, як і раніше, необхідно згенерувати в додатку новий сертифікат, і якщо ви вже зробили третє щеплення, інформація про нього з'явиться в новій версії документа.

Користувач може отримати як внутрішній, так і міжнародний документ. Після цього дія попереднього сертифіката про вакцинацію продовжується на 270 днів з моменту отримання третього щеплення.

У новому сертифікаті вказана інформація з назвою препарату, яким була зроблена бустерна доза щеплення.

Відео дня

Зазначимо, за даними МОЗ, з початку вакцинальної кампанії бустерну дозу отримали понад 339 тисяч українців.

У вінницькій мерїі повідомляють, що за минулі вихідні антиковідними вакцинами імунізувались 411 вінничан. Повний курс щеплень пройшли 150 тисяч 362 людини, це 50,1% від дорослого населення громади. На сьогоднішній день першою або двома дозами щепились 158 тисяч 006 (52,7%) мешканців Вінниці. Бустерну дозу зробили 3795 людей.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, вакцинація бустерною дозою підвищує рівень захисту від коронавірусу до 80%, в тому числі й від штаму «Омікрон».

 

Читайте також:

Книжковий ажіотаж через «єПідтримку». Перевірили, як вінничани витрачають «ковідну тисячу»

Коронавірус в Україні: скільки хворих на COVID-19 станом на 1 лютого

Циклон Nadia принесе Україні вередливу, але зимову погоду. Прогноз на тиждень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up