У Вінницю привезли мощі святого рівноапостольного князя Володимира та священномученика Олександра (Петровського)

У Вінницю привезли мощі святого рівноапостольного князя Володимира та священномученика Олександра (Петровського)
Вчора, 12 серпня, у кафедральний собор доставили ікони святого рівноапостольного князя Володимира та священномученика Олександра (Петровського) та частки святих мощей.

Перед собором на зустріч перед образами цих угодників Божих вийшли митрополит Вінницький і Барський Симеон разом з духовенством. Владика Симеон провів Всенічне бдіння з акафістним співом святому рівноапостольному князю Володимиру.

Як розказують у прес-службі Вінницької єпархії, ікони вже побували в усіх інших храмах, які відносяться до Вінницької єпархії. Ікони по вінницькій землі в людських руках пронесли  в рамках загальноєпархіальної хресної ходи, яка проходила з нагоди тисячоліття від дня смерті святого князя Володимира та 75-ліття з дня мученицької кончини першого архієрея Вінницької єпархії священномученика Олександра (Петровського).

Дивіться  також відео з хресної ходи на честь Калинівського Чуда:

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 11:17 Без холодної та гарячої води. Де у Вінниці 9 травня відключать послуги 10:25 З переліку об’єктів культурної спадщини на Вінниччині викреслили низку пам’ятників 10:19 «Це Крафт»: Дають гранти для майстрів власної продукції, навіть художників, чи письменників 10:10 ФДМУ пропонує орендувати через онлайн-аукціон їдальню у Вінниці (Новини компаній) 09:17 Оборонці українського неба знищили 17 з 20-ти ворожих дронів 08:46 «На щиті» повертаються двоє хоробрих вінничан: Микола Кочмарук та Віталій Кухарук photo_camera 08:17 В Україні сьогодні відзначають День Європи. Історія, заборони та прикмети 9 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up