Секс під час посту: католицький священник розповів, що дозволено

Секс під час посту: католицький священник розповів, що дозволено
  • Одружені пари під час посту можуть займатись сексом, у цьому немає нічого забороненого. Найважливіше — утримуватись від гріха.

Про це інтерв’ю ТСН.ua розповів священник УГКЦ і заступник голови Патріаршої комісії у справах Молоді Української греко-католицької церкви отець Роман Демуш.

— Якщо ми говоримо про час посту, то найважливішим від чого потрібно утримуватися — це гріх. А тому ми повинні утримуватися від цієї шкоди, від того, що руйнує наше життя, від того, що віддаляє нас від Бога. Статеве життя у подружжі не є гріхом. А тому немає застережень про утримання від статевого акту подружжя під час посту, — розказує священник.

За його словами, в УГКЦ, як і у католицькій церкві немає таких обмежень чи застережень.

Відео дня

— Реалізація статевого життя у подружжі є способом дарування і способом жертви одне для одного. Тут слід наголосити, щоб навчитися жити у подружньому житті, бути відкритими до дітонародження та виявляти свою любов, не трактуючи свого партнера, як об'єкта якихось бажань, —  каже Роман Демуш. 

Великий піст, нагадаємо, розпочався 27 лютого. Він суворий та має правила вживання їжі на кожен день. Завершується піст напередодні Великодня, який цьогоріч святкується 16 квітня. 

Опитування

Як ви будете дотримуватись Великого посту?

 

Читайте також:

Що можна та заборонено їсти у Великий піст. Харчування по днях до Пасхи

Церковний календар на березень 2023 року: православний і греко-католицький

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up