«Іуди вcередині церкви». Як противники митрополита Симеона прийшли на протест

«Іуди вcередині церкви». Як противники митрополита Симеона прийшли на протест
  • Вчора у мережі Facebook помічник депутата партії «УКРОП» Олександр Шавлюк закликав усіх небайдужих прийти до Спасо–Преображенського кафедрального собору та виголосити свою позицію стосовно рішення митрополита Симеона.
  • Як проходила зустріч та хто на неї прийшов?

 

У повідомленні був вказаний час – 10:30. На цей момент біля собору було кілька вірян, журналісти та поліція. 

У соборі проходила ранкова служба. Згодом у церкві вдалося знайти ініціатора чи-то мітингу, чи-то акції – Олександра Шавлюка. Гарно вбраний чоловік одразу оголосив свою позицію:

Відео дня

– У нас люди плутають поняття «церкви» та «держави». Я відстоюю Конституцію, де чітко написано, що президент – є гарантом Конституції. А зараз він суне свої руки в церкву. Не треба плутати націоналізм і віру, тому що люди віруючі, які розбираються в вірі, вони розуміють, що церква і держава це різні речі, – говорить чоловік.

Олександр наголошує, що питання не в агресорі Москві чи країнах-друзях. Питання виключно у вірі.

– Я відстоюю позицію православних християн. Тих, які вірять в бога, а не в політичні баталії. Я патріот України і це знають всі. Я буду захищати свою державу, якщо прийдеться. Чи від Росії, чи від Америки – без різниці, але віра – це віра. І на жаль, люди, які у цьому не розуміють нічого, вирішили під видом націоналізму зробити розкол, – запевняє Олександр Шавлюк.

Тим часом біля церкви зібралося чимало людей, здебільшого пенсіонерів, які прийшли саме для того, щоб підтримати акцію-протесту проти так званого «розколу» церкви. Жінки чекали на активні дії від організатора зустрічі, проте відчули себе обманутими.

– Позорище – оце збіговисько збирати. Брехня повсюди, а свою історію треба пам'ятати, – говорить жінка із натовпу.

Ніхто із представників собору до людей не вийшов і сам митрополит Симеон ні з ким на розмову не прийшов. Проте, помічник депутата продовжував наполягати на своєму:

– Я знаю, яка стоїть задача у влади. Але вона помилилася, тому що сунути носа в святе не дозволить ніхто. Якщо влада хоче, нехай зразу всіх стріляє, – заявив Олександр.

Крім того, чоловік виступив проти створення української церкви в Україні.

– Православна церква в Україні є. Я проти розколу. На даний час константинопольский патріарх хоче розкол узаконити. В статуті УПЦ немає приписки – «Московського патріархата». У нас є одна українська православна церква. Вона автономна.

Олександр Шавлюк загадав і про закон «Про релігійні організації», згідно якого право на все майно церкви має громада. Проте даним соціологічної групи «Рейтинг», де вказано, що 54% українців виступають за створення Єдиної Помісної Церкви, чоловік не вірить.

– Я хотів з Симеоном поговорити публічно. Нехай він скаже, або він йде в автокефалію, або залишається в УПЦ, – пояснює чоловік і запевняє, що РПЦ немає жодного впливу на українську цервку.

–  Ми з'єднані з РПЦ тільки молитовними зв'язками. Немає жодної залежності,  ні фінансової, ніякої. Якщо у вас є такі дані, що перераховуються кошти в Москву – це маніпуляція, – стверджує помічник депутата.

І на завершення розмови, за традицією українських чиновників, історичний конфуз:

– Звідки Україна, Русь прийняла хрещення?  

– Що ви маєте на увазі 988 рік? Що саме вас цікавить?

– Звідки на територію прийшло християнство?

– То що ви хочете почути? З Росії.

– З Росії ми приймали хрещення?

– Ні, не з Росії. Київська Русь.

– То звідки ми приймали хрещення?

– Я ж вам пояснив, Київська Русь

– Київська Русь звідки приймала хрещення?

– Ви зараз хочете перевірити мене на знання історії? Ну я не знаю звідки вона приймала,  988 рік хрестив Русь князь Володимир.

– А перші митрополити звідки були привезені?

– Ну я не знаю, ви мені скажіть. Я не маю такої інформації.  

Після розмови чоловік кудись швидко зник, а віряни ще ходили територією перед собором та між собою засуджували митрополита Симеона.

– Зібрали тут всіх: кого треба і не треба. Знову всіх обманули і пішли. Бога побоялися би, – продовжували нарікати бабусі.

Про рішення митрополита Симеона та реакцію УПЦ МП читайте у матеріалах: 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (65)
  • Юрій

    Бог з великої пишеться *

    Задунайский Торонтуй reply Юрій

    С каких пор.

    Вася reply Задунайский Торонтуй

    Так это для тех, кто с уважением относится к людям, а скоче кожен раз
  • Олег

    саме такі баби і стали тією ширмою, якою прикрилась росія вторгаючись на донбас.

    хочете принести сюди війну. виходьте і бастуйте разом з цим шавнюком. Але потім сидячи в погрібі і ховаючись від війни не шукайте виних!!!
  • Олег

    Цей мужик сміхотворний. Привів три баби і проти чогось бастує. Відповідь дуже проста і очевидна. Приходить дядько, позаду нього стають баби, починають шуміти, мужик тим часом дає інтервю, що нас ущемляють і тд. Потім цей ролик гарно редагується, дадають шуму і кидають в новини на "первом руськом канале" .

    Потім коли кончені кацапи починають будь які військові дії проти нас, в раді оон сидить кончений лавров і каже "дивіться, та там же беспредєл, там людям забороняють в Цервку ходити"  

    Задумайтесь люди. Тому що от такий маленький пісюн, як цей шавлюк створює прецедент, для того щоб вся країна страждала від путінської наволочі а хлопці гинули на війні.
  • Сергей Пудайло

    Шашка брехун.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up