Єврейська Пасха 2020: значення і традиції свята Песах

Єврейська Пасха 2020: значення і традиції свята Песах
  • Песах традиційно святкується в середині весни. Це одне із головних іудейських свят, яке також часто називають єврейською Пасхою. 

За традицією єврейська Пасха (Песах) святкується впродовж семи днів в Ізраїлі. А ось у діаспор, що проживають за межами країни, Пасха триває вісім днів. Початок Песаха припадає на 14-й день весняного місяця Нісан, який за сонячно-місячним єврейським календарем є першим місяцем у біблійному році.

Якщо орієнтуватися на наш григоріанський календар, то Нісан щорічно припадає на період березня-квітня. Як і християнський Великдень, Песах не має фіксованої дати і щороку випадає на різні числа. Єврейська Пасха 2020 року припадає на період з вечора середи, 8 квітня, до четверга, 16 квітня.

 

Відео дня

 

 

Песах: історія свята

Песах

Песах – це один із найбільш значущих і стародавніх свят в іудейській культурі, присвячених звільненню євреїв із 400-річного рабства. Дослівне назва свята означає "пройшов повз", що символізує милість Всевишнього, кара якого оминула єврейські будинки, при цьому вразивши сім'ї єгиптян.

Тут мається на увазі біблійний сюжет десятої єгипетської кари, згідно з яким на єгиптян обрушилася небесна кара за те, що фараон відмовлявся відпустити євреїв із довгого рабства. І лише після того, як в єгипетських сім'ях почали вмирати первістки, євреї отримали звільнення і здійснили вихід з Єгипту.

З Божої волі, євреї під супроводом Мойсея отримали звільнення з рабства, а потім впродовж 40 років поневірялися по пустелі. Переказ про це є фундаментом іудейської релігії, оскільки саме цей вихід з Єгипту іудеї святкують під час Песаха.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вася Пупкін

    От нехай ЗЕля її і святкує.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up