Зміна майстрам «Ниви». Юні нивівці стали чемпіонами області серед юнаків

Зміна майстрам «Ниви». Юні нивівці стали чемпіонами області серед юнаків
В фіналі змагання глядачі побачили дербі між «Нивою» і ФК «Вінниця»
  • Чемпіонат Вінниччини з футзалу під егідою обласної Асоціації футболу проходив в кілька етапів.
  • Завершився 20 лютого у вінницькому манежі «Колос».

Торік вінницька обласна футбольна спортивна школа імені Олега Блохіна та Ігоря Бєланова змінила назву на ДЮСШ «Нива». Вона увійшла до структури однойменного професіонального клубу. Також туди влилася і приватна ДЮСШ «Прем’єр-Нива». Тому тепер, на відміну від попередніх років, дві провідні футбольні школи міста над Бугом не жорстко   конкурують між собою на змаганнях, а нерідко утворюють спільну потужну збірну. Адже мета у них одна – готувати зміну для місцевої команди майстрів.   

Саме таким чином була утворена команда «Нива», яка успішно виступила в фінальній стадії чемпіонату області з футзалу серед юнаків 2009-2010 р.н. Її підсилили кілька провідних гравців «Прем’єр-Ниви».

Відео дня

Рівняння на Віталія Буяльського

На попередній стадії стартувала 31 команда. До фінальної частини увійшли вісім найкращих. Вони були розбиті на дві підгрупи. Переможцем однієї із них став ФК «Вінниця», який розгромив ДЮСШ Липовця – 3:0, ДЮСШ Томашполя – 4:0 і ДЮСШ Могилева-Подільського  - 6:0. Іншим фіналістом виявилася ДЮСШ «Нива», яка переграла ДЮСШ Гайсина – 4:2, ДЮСШ Калинівки і Бара – по 4:1.

В поєдинку за бронзові нагороди калинівчани переграли команду міста над Дністром – 2:0. Цей колектив очолює старший тренер збірної області з футболу серед школярів Сергій Рабцун.

— Наша команда 2009-2010 р.н. – згуртована і майстерна. Діти добре виконували тренерські настанови. Вони досягали успіху за рахунок ігрової дисципліни. Програли ми лише один матч, майбутнім переможцям, — прокоментував  Сергій Рабцун.

За словами наставника, калинівський футбол намагається «тримати марку». Недарма його представник Віталій Буяльський нині грає за «Динамо» (Київ), а Ярослав Мартинюк – за «Рух» (Винники, Львівська область).

— Ми налагодили співпрацю із професіональним ФК «Поділля» (Хмельницький). Там наразі навчаються дев’ять юних калинівських футболістів 2007-2009 р.н. А воротар Артем Глушко перебуває в Академії «Колоса» (Ковалівка, Київська область); він підписав юнацький контракт, — додав Сергій Рабцун.

Дербі у фіналі

В фінальній грі зустрілися дві вінницькі команди – ДЮСШ «Нива» і ФК «Вінниця», складений із вихованців спортшколи «Темп». Матч проходив на зустрічних курсах. Але нивівцям краще вдалося реалізувати свої гольові моменти. Один із голів вони забили після розіграшу стандарту, інший – після красивої комбінації. Отже, 2:0 на користь «Ниви».    

Тренер ФК «Вінниця» Костянтин Прищепа розповів, що задоволений здобутими срібними нагородами.

— На нинішній чемпіонат області ми відбирали найкращих серед вихованців. Трошки не вистачило для перемоги в фіналі. Раніше вигравали обласні турніри серед юнаків 2008 р.н. і 2009 р.н. Регулярно граємо в чемпіонатах України з футзалу. Тому й надалі будемо давати бій «Ниві» на обласному рівні, — сказав Костянтин Прищепа.

Капітан ФК «Вінниця», 12-річний Артем Іванов-Попіль звернув увагу, що його команда в фіналі не реалізувала кілька гарних гольових нагод.

 — Наступного разу будемо ще більше старатися, аби здобути золото. Ми вже двічі вигравали чемпіонат області. Взагалі я мрію стати хорошим футболістом, грати на професіональному рівні,  — поділився  Артем Іванов-Попіль.

Підготовка до великого футболу

Старший тренер ДЮСШ «Нива» Михайло Якименко повідомив, що його вихованці не готувалися саме до футзального обласного змагання.

— Наше основне змагання – чемпіонат України з великого футболу. Футзальна першість області слугувала підготовкою до нього, — пояснив Михайло Якименко.     

Капітан «Ниви» Михайло Лесик займається футболом три роки. Зараз йому 13.

— Кумирів в футболі у мене немає. Відвідую матчі професіонального ФК «Нива», слідкую за Лігою Чемпіонів УЄФА,  — сказав Михайло Лесик.        

Нагородження провів спортивний директор обласної Асоціації футболу Ігор Павленко. Призери отримали красиві Кубки, медалі і грамоти.                                  

— Фінальний етап чемпіонату підтвердив, що рівень підготовки юних футзалістів Вінниці дещо вище, ніж у районах, — прокоментував Ігор Павленко.

З цим погодився і голова Дитячо-юнацької футбольної ліги області, директор ДЮСШ «Нива» Ігор Коваль. Водночас він додав, що всі команди-фіналісти показали високий рівень гри.    

Читайте також:

«Нива» декласувала «Епіцентр». Наступний суперник - провідна команда Казахстану «Атирау»

Анонси вінницького спортивного тижня: баскетбол, шахи, тхеквондо, веслувальний слалом  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач32

    Прошу вибачення за попередній коментар. Помилково назала Лесика Михайла іменем його брата Івана.
  • Читач32

    Я особисто хочу додати, що Іван Лесик мій племінник. Я їм пишаюсь.  І мені дуже приємно, що його команда  перемогла. Також подяка тренерам і батькам, які підтримують захоплення дітей футболом і докладають усіх зусиль, щоб команда досягла успіхів. Бажаю команді нових перемог та не зупинятись на досягнутому.

keyboard_arrow_up