Заокеанський тренер очолив «Вінницьких вовків»: Дейл Хеффрон прагне вивести клуб у лідери в Україні

Заокеанський тренер очолив «Вінницьких вовків»:  Дейл Хеффрон прагне вивести клуб у лідери в Україні
Дейл Хеффрон називає наше місто найкомфортнішним в Україні. Він тренує «Вовків» майже на волонтерських засадах і в найближчий час не збирається повертатися у західні країни

Дейл Хеффрон – відомий у світі професіональний тренер з американського футболу. В 2015 році він вже очолював «Вінницьких вовків». Але тоді через стан здоров’я американського фахівця ця співпраця швидко завершилася. Зараз 65-річний Дейл Хеффрон, як він сам каже, у Вінниці всерйоз і надовго.

Виграв два чемпіонати Німеччини

За словами віце-президента «Вовків» Євгена Хоміна, заокеанський фахівець працює у нас майже на волонтерських засадах. Поки у клубу немає потужної спонсорської підтримки, тренеру за контрактом оплачуються лише проживання, харчування та мінімальні витрати. Він ні на що не скаржиться, адже має американську пенсію та інші джерела прибутку.  

В інтерв’ю RIA Дейл Хеффрон розповів про свою плани на посаді головного тренера клубу «Вінницькі вовки».

– Дейле, спочатку нагадайте про свої досягнення в американському футболі, як гравця.

Відео дня

– Я виступав за збірну коледжу, а також на професіональному рівні. Був визнаний найкращим квотербеком в американських змаганнях серед команд коледжів.    

– Що виграли в якості тренера?

– Два роки у США тренував команду старшої школи, потім – коледж. В 1991 році був визнаний найкращим тренером країни серед наставників збірних коледжів. Тоді моя команда перемогла у регіональному чемпіонаті (серед шести штатів).

На професіональному рівні мої клуби виграли чемпіонат штату та два національні чемпіонати Німеччини (за участі близько 200 команд). 

– В яких ще країнах тренували?

– В Фінляндії, Польщі, Чехії. Також допомагав одній угорській команді.

Із дюжини пропозицій обрав Вінницю

 – Чому залишили Вінницю у минулий раз?

– Мені було потрібно зробити операцію на серці.    

– Як вийшло, що Ви повернулися?

– Коли я вперше побував у Вінниці, закохався у неї і її мешканців. Це найприємніше та найкомфортніше місто, яке ти лише можеш знайти в Україні! За своє життя я побував в багатьох країнах світу. І у мене немає бажання повертатися до Америки чи інших країн. У вас мені зручно і комфортно.

– Мали інші пропозиції щодо працевлаштування?

– У останні роки я постійно підтримував контакти із керівництвом «Вінницьких вовків», спілкувався. Коли закінчив роботу в Німеччині, повернувся до України. Хоча тоді мені поступило аж 12 пропозицій щодо працевлаштування з різних країн Європи. В тому числі й від чинних чемпіонів Німеччини. Але у мене була попередня домовленість із вінничанами, і я її дотримався. До того ж вважаю, що тут можна виховати команду чемпіонів.

– Маєте родину?

– Я розлучений. Моєму сину – 31 рік. Він має власний бізнес в Америці.  

– Чим ви зараз ще займаєтесь, окрім футболу?

– Викладаю у місцевій школі іноземних мов та співпрацюю із різними компаніями у Вінниці. Вони залучають мене, як носія англійської мови. Окрім того, отримую американську пенсію і прибуток від бізнесу. Отже, почуваюся доволі комфортно в матеріальному плані.

Підсилення шукатимуть по всій Європі

 – Що прагнете досягти на чолі «Вовків»?

– Головна мета – побудувати повноцінний клуб високого рівня із усіма необхідними складовими. Ми прагнемо виграти національний чемпіонат України (в минулому сезоні «Вовки» через зміну поколінь і проблеми зі складом відмовилися від участі, а до того здобули бронзу – авт.)! Вся наша підготовча робота із дорослою, юнацькою і дитячою командою спрямована саме на це.

– Оцініть потенціал нинішнього складу основної команди.

– У нас наразі є 10 – 12 висококласних футболістів. Але чемпіонат із такою кількістю гравців виграти неможливо. Для цього необхідно мати щонайменше 25 сильних виконавців.

– Тобто гравців будете ще добирати. Звідки очікувати підсилення?

– Це гарне запитання. Ми зараз співпрацюємо із енергетичною компанією KNESS, яка має стати найбільшим партнером клубу з американського футболу в історії України. Планується, що за її допомогою підсилюватимемо склад. Це будуть кваліфіковані легіонери з інших країн: США, Німеччини, Польщі, Угорщини тощо. Гравців, які нам потрібні, шукатимемо по всій Європі.

– Оцініть рівень американського футболу у Вінниці та Україні.

– Він є нижче середнього, якщо порівнювати із європейськими країнами. В першу чергу через малу кількість задіяних осіб в нашому виді спорту. Приміром, американський футбол в Україні на 30 років відстає від німецького. Єдине, що може вивести його на новий рівень – залучення тренерів і гравців зі США, а також спонсорів.

   

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up