“Вінниця біжить”: десять тисяч спортивних ніг, п’ять тисяч посмішок

“Вінниця біжить”: десять тисяч спортивних ніг, п’ять тисяч посмішок

Рухаємося. Майже п’ять тисяч людей взяли участь у міському забігу «Вінниця біжить» минулої неділі. Центральні вулиці міста перетворилися на спортивну «арену». Як все пройшло та хто піднявся на п’єдестал?

“Вінниця біжить” — акція, мета якої звернути увагу людей на заняття спортом. Масовий забіг у центрі міста став справжнім святом — і за кількістю учасників, і за атмосферою самого заходу.

У цьому році Вінниця біжить вже вдруге. Нагадаємо, що трохи більше року тому RIA ініціювала громадську кампанію за фізичну активність “Рухаємо Вінницю”, в рамках якої і проводяться вуличні забіги. У дійстві взяли участь до п'яти тисяч людей.

Як усе починалося

Відео дня

На Майдані Незалежності 22 травня люди почали збиратися за кілька годин до початку пробігу. Найбільшою популярністю користувалася дистанція один кілометр. Стартові номери брали і діти, і літні люди, чоловіки та жінки.

Бажаючих здолати трикілометрову дистанцію було трохи менше.

Бігуни з нетерпінням чекали початку “марафону”. Деякі учасники тут же ділилися враженнями з друзями у соціальних мережах. Марина Гаврилюк пише:

“На перемогу я не очікую, бо головне не перемога, а участь. Я сподіваюся на море позитиву. До речі, сьогодні у моєї мами день народження, тому цей забіг я присвячую саме їй”.

Барв додавали яскраві українські прапори, які принесли із собою учасники акції. Участь у пробігові взяли діти, дорослі і навіть літні люди.

Андрій Щербацький з громадської організації для людей з обмеженими можливостями "Гармонія" став учасником акції "Вінниця біжить". Він вибрав максимальну дистанцію - на три кілометри. Його спортивна коляска - саморобна: конструкцію придумав сам. Фактично - це велосипед з ручним приводом.

На старт!
О четвертій годині дня пролунав сигнал старту.

Усього дистанцій було дві. Перша - один кілометр. Початок від площі перед міськвиконкомом, фініш - вхід до Центрального пару біля школа школи №2. На фініші бігунів вітали яскравими плакатами та оплесками.

Друга дистанція - три кілометри. Учасники бігли по Соборній, далі по Хмельницькому шосе до “Книжки”, повертали на Магістратську, звідти на Театральну і знову на Соборну. Фініш — також біля школи №2.

Першим прибіг Сергій Рибак.

- Щоб перемагати, треба постійно тренуватися, - каже він. - Сьогодні я пробіг за 9.40, десь на 10 секунд обігнавши другого спортсмена.Я не є переможцем. Насправді, переміг кожен, хто сьогодні брав участь у змаганні.

Першою серед жінок, хто подолав трикілометрову дистанцію, стала Наталя Батрак.

- Бігаю уже 15 років, на день долаю по 30 кілометрів, - розповідає Наталя. - Біг міськими вулицями набагато кращий, за змагання на стадіоні, бо дуже багато вболівальників, відчувається величезна підтримка. Та й на стадіоні може пробігти максимум 30 людей одночасно.

Три тисячі за друге місце вибороли Василь Коваль та Маргарита Голота. А по одній тисячі додому понесли Олександр Вуйко та Богдана Онищук.

Передплатник RIA поїде у Прагу

Директор Медіа Дому RIA Олег Горобець обрав дистанцію у три кілометри.

- Мій результат 15 хвилин і 56 секунд, - каже Олег. - Я бачив багато посмішок на обличчях людей. Думаю, що вони були щасливі. Багато хто не може почати займатися спортом без якогось приводу. А це і був такий яскравий привід!

- Це дуже велика подія. Ми її організували спільно з Вінницькою міською радою, Вінницьким відділенням НОКу, обласним спорткомітетом. Особливо хочу подякувати всій команді міськвиконкому - вони одразу підтримали ідею і зробили величезний внесок зусиль для організації заходу. Дуже приємно, що є в місті розуміння важливості спорту. Неабияку активність виявили і звичайні люди - більше ста волонтерів долучились до організації, багато хто допомагав готуватися, радили, як краще.

Ми бачимо реальний приклад кооперації громади, бізнесу та влади, що створює суспільне благо. Поіменно хочу згадати усіх спонсорів, які підтримали свято: компанія забудовник "Династія", група компаній “Автомир”, магазин “ВелоЛіга”, “Подільський Центр Зору”, поліграфія “Консоль”, “Бліц-Таксі 555–444", поліграфія “Ідеї Успіху”, “Український Центр Кінезітерапії”, “Домінік. Сантехніка, плитка”, приватна гімназія “Дельфін”, агентство нерухомості “Благоустрій” та туристична агенція “МерКаБа”. Величезна подяка!

Після забігу на сцені у Центральному парку розігрували призи серед усіх, хто зареєструвався і подолав дистанцію в один чи три кілометри. Призи також розігрували серед передплатників газети RIA, яка цього року святкує своє 23-річчя. Головний приз для читачів - подорож на двох у Прагу - отримав 34-річний Костянтин Шушков.

- Поїду у Європу з дружиною, - каже Костянтин. - RIA читаємо вже давно. Дуже приємно отримати такий подарунок.

Найближчої суботи RIA традиційно розіграє ще 300 призів для своїх передплатників. Пряму відеотрансляцію дивіться на нашому сайті 20minut.ua о 18:00.

Генеральний партнер компанія-забудовник “Династія” розіграла серед учасників забігу один квадратний метр у новенькій квартирі. Щасливою власницею житлової площі стала Ганна Василенко.

Загалом, учасникам забігу вручили понад три десятки різних подарунків. Електронні ваги, блендер, спортивна пляшка, сертифікат на годину поїздки у лімузині, три подорожі у Буковель. Наступного року Вінниця знову побіжить. Дистанція буде збільшена. Яка точно буде довжина маршруту - поки не відомо. Але мета RIA - організувати справжній напівмарафон. Тому починайте готуватися заздалегідь. Перемога не дається просто так: потрібно тренуватися. Бігайте вранці, робіть зарядку, поменше сидіть перед телевізором чи в інтернеті. Краще вийдіть на пробіжку, подихайте свіжим повітрям. А RIA тим часом готуватиме цікаві та цінні призи для переможців “Вінниця біжить-2017”

Чому “Династія” підтримала забіг “Вінниця біжить”?

Компанія-забудовник "Династія" вийшла на акцію "Рухаємо Вінницю" 22 травня цілою командою. Несли прапор, одягнули фірмові футболки. Не помітити їх було важко. У жодній компанії в місті не працює стільки переможниць конкурсів краси, як у "Династії".

Про ставлення компанії до спорту, краси та перемог розповіла керівник відділу маркетингу та реклами Інна Маламура:

- Ідея проекту “Рухаємо Вінницю” і цінності компанії сильно перетинаються. Ми теж виступаємо за постійну перемогу над собою та іншими. За зміни на краще. У нас усе в тонусі, в динаміці.

У проектах житлових комплексів ми приділяємо особливу увагу спортивній інфраструктурі. Виділяємо місце для спортивних майданчиків та тренажерів. Ті, хто житимуть у збудованих нами будинках, завжди матимуть можливість займатися спортом прямо у себе в дворі.

Люди, які працюють у нас, активно займаються спортом та підтримують здоровий спосіб життя. Наприклад, керівник консультаційного центру Павло Кисельов. Він - професійний футбольний арбітр. Просто закоханий у цей спорт.

Ми створили гарну команду. Бігти погодилися дівчата, які мають такі титули, як "Міс Вінниця" за 2014 та 2015 роки та "Міс Студентство - Королева Вінниці-2013”.

Акція "Рухаємо Вінницю" надихає. Цікавий спосіб популяризувати біг та здоровий спосіб життя. Треба показати людям, що перейти на яскраву сторону життя дуже просто. Просто потрібно рухатися. Постійно!

Читайте також: "Вінниця біжить-2016". Фоторепортаж з наймасовішої спортивної події міста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:47 По області ввели аварійні відключення світла. Чотири населені пункти повністю знеструмлені 21:01 Герой, який рятував життя та любив квіти: спомини про воїна Віктора Навертюка 20:02 На Жмеринщині чоловік спалив плантацію малини. Йому загрожує до шести тисяч штрафу 19:03 За добу на Вінниччині рятувальники ліквідували три пожежі в автомобілях Від читача 14:45 Друга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині (Відео) 18:03 Вінничани можуть отримати безкоштовні консультації дерматолога та психолога 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:22 Що може бути після укусу кліща, розповідає інфекціоніст 17:01 Андрій Руденко очолив відділ державного нагляду Укртрансбезпеки 16:59 Сержантка Тетяна Харченко з Вінниччини — одна з найкращих медсестер України 16:05 У Вінниці перекрили канал надходження наркотиків до тюрми photo_camera 16:00 Сезонна алергія: як полегшити життя в період цвітіння (Новини компаній) 16:00 «Пекельний біль розриває серце»: У Браїлові відкрили Алею Героїв і вручили ордени матерям полеглих синів 15:15 «Ми зробили повністю автономні дрони»: вінницькі розробники підняли в повітря свій перший рій з FPV play_circle_filled photo_camera 15:11 На війні загинув військовий з Козятина Максим Корнійчук 14:55 Безкоштовна правова допомога для військових: куди і як звертатися у Вінниці 14:17 Затримали чоловіка з сімома кілограмами наркотиків на понад три мільйони гривень play_circle_filled photo_camera 14:14 Середня освіта стане 12-річною. Чого очікувати вінничанам від реформи — поговорили з Оксаною Яценко 13:50 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 13:28 Герой з Мурованих Курилівців: військовий Олександр Беляєв нагороджений медаллю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up