Вінницький тренер з греко-римської боротьби організував для борців поїздку в Туреччину

Вінницький тренер з греко-римської боротьби організував для борців поїздку в Туреччину
  • Команда українських борців з 14 по 23 листопада проходила навчально-тренувальні збори у Туреччині.
  • Організатором та старшим тренером команди був тренер із Вінниці — Тогрул Юсіфзаде. 

Вінницький тренер з греко-римської боротьби проводив начально-тренувальні збори у Туреччині. Про це для «20 хвилин» розповіла заступниця начальника управління спорту Вінницької області Наталія Токар.

«Такого відношення до наших спортсменів я ще ніколи не бачив, хоча за свою спортивну кар'єру я майже весь час проводив на зборах у різних країнах, — розповідає тренер. — Маю на увазі, саме молодшу вікову категорію. Тому що ставлення до старших спортсменів, які професійно виступають — це одне, а те, що маленьких борців так зустрічають — це фантастика!».

Відео дня

У Туреччині до українців завітав Міністр транспорту та розвитку інфраструктури Туреччини пан Мехмет Джахіт Турхан, приймав у себе мер міста Трабзон — Ахмет Метин Генч.

«Команду постійно відвідували та запрошували на вечерю очільники та меценати тамтешнього спорту. Керівником української команди був Олег Чекулаєв — засновник та голова Дитячої ліги боротьби України, — продовжує тренер. — Ми змогли домовитись про проведення там міжнародного турніру під егідою Дитячої ліги боротьби України. Я вважаю це прорив для розвитку нашого виду спорту, тому що співпраця з такою потужною країною, як Туреччина, де боротьба дуже розвинена, дасть гарний поштовх та стимул до розвитку греко-римської боротьби у нашому регіоні та країні в цілому. Обмін досвідом завжди йде на користь обом сторонам, діти розширюють свій світогляд, змінюють ставлення до спорту, до своєї ролі у ньому».

 

Читайте також:

Де у грудні 2021 запланували відключити світло? Графік на місяць

Магнітні бурі у грудні 2021: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up