«Вінницьких вовків» підсилять заокеанські гравці

«Вінницьких вовків» підсилять заокеанські гравці
«Вовки» у суперлізі будуть мірятися силами із трьома столичними клубами

В квітні в Україні розпочнуться змагання із американського футболу. Наше місто представлено клубом «Вінницькі вовки». Він включає до себе чоловічу та юнацькі команди, жіночий колектив із флаг-футболу (безконтактний вид американського футболу). А також збірні із лакросу (заокеанська гра, де потрібно ловити м’яча сіткою на довгій ручці) та чирлідингу (змагання груп підтримки).

Віце-президент «Вовків» Євген Хомин розповів, що цікавого чекає вінницьких вболівальників у сезоні.  

Старт у суперлізі

«Вінницькі вовки» минулого сезону посіли шосте місце в національній першості. А у останній вікенд квітня стартують у суперлізі чемпіонаті України. Там гратимуть лише чотири команди. Окрім вінничан, це три клуби Києва – «Слов’яни», «Кепіталс» і «Патріоти». Як виявилося, лише вони здатні витримати фінансовий тягар витрат в елітному дивізіоні.

– Деякі інші команди розпалися. Частина вирішила замість чемпіонату України брати участь в міжнародному турнірі за участі клубів Польщі, Білорусі і країн Балтії. Решта (вісім команд) перейшла до першої ліги національної першості – через невисокий рівень фінансування і відсутність достатньої кількості футболістів, – повідомив Євген Хомин.

На його думку, краще мати в елітному дивізіоні чотири потужних колективи, які демонструватимуть якісний футбол, ніж десять команд із великою кількістю «прохідних» матчів.

Відео дня

Суперники проведуть в суперлізі шість матчів групового етапу – із кожним по разу вдома і на виїзді. Після цього відбудеться плей-офф за медалі.    

Перед офіційним стартом сезону «Вовки» мають зіграти хоча б один товариський матч. Скоріше всього, він пройде за кордоном.

Новачки зі США та Британії 

Нашу чоловічу команду незабаром очікує кадрове підсилення.

– Нам потрібні хоча двоє гравців зі США, аби закрити «дірки» у складі. Плануємо залучити британця, і можливо, ще декількох виконавців з інших європейських країн. Серед потенційних новачків – є й футболісти з інших вітчизняних клубів. Перемовини ведемо із різними виконавцями, але обиратимемо кращих із них. Заявку подаватимемо на початку квітня, – продовжує Євген Хомин.  

Іноземці виступають за наш клуб безкоштовно, як волонтери. Але керівництво «Вовків» має забезпечити їх харчуванням і проживанням, оплатити проїзд на матчі чемпіонату. 

Якщо імена потенційних новачків поки не афішуються, то прізвище головного тренера «Вінницьких вовків» давно відомо. Як і в минулому сезоні, наш клуб очолюватиме досвідчений фахівець зі США Дейл Хеффрон. Він отримав посвідку на проживання в Україні, тобто пов’язує своє подальше життя із нашою країною. Дейлу Хеффрону допомагатимуть ще один заокеанський наставник та досвідчені гравці «Вовків», які виконуватимуть обов’язки тренерів із різних позицій. Серед них і граючий президент клубу Олександр Білоконь та Євген Хомин. 

Підтримує клуб компанія «Kness» і частково Вінницька міська рада. Вхід на матчі «Вовків», які проходитимуть на спорткомплексі «Нива», буде платним. Планується, що квиток коштуватиме 50 гривень. Адже американські футболісти вимушені орендувати всі спортивні об’єкти, на відміну від представників багатьох інших ігрових видів спорту. 

– Приміром, вінницькій «Ниві» міська влада надає стадіон для матчів і тренувань безкоштовно. А у нас таких пільг немає, – звертає увагу Євген Хомин. 

         

Міжнародний турнір у Вінниці

Жіноча команда із флаг-футболу «Вовчиці» також входить у структуру клубу. Нерідко дівчата навіть тренуються разом із чоловіками. «Вовчиці» гратимуть в чемпіонаті України.

– В нашій країні всього чотири команди із жіночого флаг-футболу. Можливо, до них підключиться й білоруський клуб, адже в сусідній країні не проводиться національний чемпіонат, – розповідає Євген Хомин.    

28 березня у Вінниці пройде перший міжнародний турнір в Україні із жіночого флаг-футболу. Він отримав назву «Wolves Bowl». Матчі проходитимуть на стадіоні Центрального парку, починаючи із 12-ї години. Вхід – вільний.

Організаторами змагання виступають вінницькі «Вовчиці» – п’ятиразові чемпіонки України (вони ще ніколи не опускалися нижче першого місця), володарки «Кубку Мінська», призерки інших міжнародних турнірів.

Учасниками «Wolves Bowl» стануть «Ангели» (Мінськ), «Титаніди» з Кам’янець-Подільського, «Вовчиці» і дівчата з щойно створеного об’єднаного клубу в Києві – «Кепіталс». Турнір  проходитиме за європейською сіткою, тобто матчі відбуватимуться одночасно на двох полях.

Також вінницьких «Вовчиць» запросили до Німеччини. Там наші футболістки візьмуть участь у міжнародному турнірі з жіночого флаг-футболу. 13 червня в місті Вальдорф пройдуть змагання, учасниками яких стануть близько 20 команд з різних куточків світу: Англії, Мексики, Франції, Німеччини тощо.

– Це найсильніший турнір в Європі із жіночого флаг-футболу. Наразі ще невідомо, які саме суперниці по групі будуть у «Вовчиць», – прокоментував Євген Хомин.  

Набирають із восьми років

Американським футболом у клубі «Вовки» займаються й близько сотні дітей. Початківців (хлопчиків і дівчаток) набирають із восьми років.  Паралельно триває набір й дорослих.

– Ми також їздимо по районам. Прагнемо, аби там створювалися команди із американського футболу. А також із флаг-футболу. Це дешевий вид спорту, для якого не потрібна спеціальна екіпіровка, – каже Євген Хомин.  

Паралельно «Вовки» розвивають іншу заокеанську гру лакрос та чирлідинг. Вони прагнуть розбудувати масовий клуб із різними напрямками, де займатиметься велика кількість вінничан. Наразі в його складі – вже близько 250 спортсменів.    

Де займатися?

Тренування із американського футболу, флаг-футболу і лакросу відбуваються на стадіоні школи № 35. Чирлідери тренуються на цій же арені, а також у клубі «Планета фітнес». Довідки за телефоном: 098-524-38-98 (віце-президент клубу «Вінницькі вовки» Євген Хомин).

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up