Вінницькі легкоатлети готуються до завершальних змагань року

Вінницькі легкоатлети готуються до завершальних змагань року
  • До кінця 2023 року у Вінниці відбудуться престижні змагання із «королеви» спорту.
  • Зокрема, цієї суботи, другого грудня, у манежі «Колос» пройдуть відкриті старти з легкої атлетики, а 16 грудня – чемпіонат із п’ятиборства у приміщенні.       

Директор Вінницької СДЮСШОР з легкої атлетики Валерій Швець нагадав, що наразі триває прийом новачків на безкоштовні тренування з легкої атлетики. У його спортшколі займаються 214 юнаків і дівчат. І з ними працюють 17 тренерів, серед них 9 основних. В тому числі й два заслужені тренери України — Віктор Постемський (він підготував олімпійську чемпіонку Наталю Добринську) і В’ячеслав Мельничук. Старшим тренером спортшколи є учасник Олімпійських ігор Петро Сарафинюк. Також тут тренує молодь учасник першої Юнацької олімпіади Вадим Адамчук.   

    

— Ми культивуємо всі дисципліни легкої атлетики. Зокрема, біг на короткі, середні і довгі дистанції, стрибки у висоту, довжину і з жердиною. Є також метання спису, штовхання ядра і багатоборство, — розповів Валерій Швець. — Тренування взимку проходять у манежі «Колос», а кросова підготовка — просто неба. Заняття відбуваються й на стадіонах «Олімп» технічного університету і МДЮСШ № 1 Центрального парку. Наші тренери також працюють у Козятині, Мурованих Курилівцях, Ямполі.

Відео дня

Він нагадав про деякі досягнення вихованців Вінницької СДЮСШОР з легкої атлетики у 2023 році. Зокрема, Антон Нагорняк став чемпіоном України серед юніорів у метанні спису, Олексій Кривов’язюк  — в складі естафетної юніорської команди,  Вадим Гаврилюк — у десятиборстві. Також високі результати на змаганнях всеукраїнського рівня демонстрували бігуни Аліса Павленко і Ванда Школа і багатоборець Дмитро Зелінський.   

— Протягом 2023 року 84 наших вихованці стали призерами чемпіонатів України. 26 із них посіли перші місця, 36 — другі, 22 — треті, — підсумував Валерій Швець.         

Читайте також:

Пам’ять вінницьких футбольних тренерів вшанували традиційним турніром

Завдяки дублю граючого президента «Нива» перемогла «Рух-2» у завершальному матчі року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up