Вінницькі гімнастки підкорили Нідерланди. Виграли Friendship Cup

Вінницькі гімнастки підкорили Нідерланди. Виграли Friendship Cup
  • Вихованки клубу «Elite» вдало представили Вінницю і Україну на міжнародному турнірі з художньої гімнастики Friendship Cup.
  • Він фінішував у Алкмарі (Нідерланди). За медалі там боролися гімнастки із 13 країн. Причому не лише з європейських, але й з ОАЕ, Малайзії і США.

У такій сильній компанії 14 вінничанок не розгубилися. А виграли неймовірні 30 нагород (у різних видах програми і загальному заліку)! Кожна юна спортсменка, згідно із регламентом, могла продемонструвати свою майстерність лише у двох видах програми, за підсумками яких також визначали призерок у загальному заліку.

Особливо відзначилася Єлизавета Харченко, яка серед дівчат 2013 року народження здобула золото у багатоборстві, вправах із м’ячем і булавами. Абсолютно аналогічний результат серед на рік старших спортсменок показала Дарʼя Ільчук. А серед найсильніших гімнасток, які виступали за програмою майстрів спорту, Марія Снядовська перемогла у багатоборстві, вправах з обручем і м’ячем.

Відео дня

Високий клас серед найменших учасниць, 2015 р.н., показала Кіра Горлачова (срібло у багатоборстві, золото у вправах без предмета і з мʼячем). Серед спортсменок 2011 р.н. Ева Пинько стала чемпіонкою у багатоборстві і вправах з обручем, а у вправі із булавами здобула бронзу.

Вінницьких призерок підготували провідні тренери клубу «Elite» Дар’я Чернякевич і Ольга Оксамитна. 

— Змагання в Алкмарі були яскраво  організовані, а учасниці виявилися дуже кваліфікованими і добре підготованими. Конкуренцію складали потужну. Але наші дівчата змогли добре виступити, бо цілеспрямовано готувалися до турніру Friendship Cup понад три місяці. Нам сподобалися не лише самі змагання, але й красиве місто Алкмар, — прокоментувала Дар’я Чернякевич.     

Мрія про олімпійське золото

Єва Пинько очікувала, що вдало виступить на Friendship Cup. Хоча й суперниці, за словами13-річної спортсменка, були дуже важкими. 

— Судді високо оцінили мій артистизм, гімнастичний костюм і музичний супровід (швидку англійську мелодію). Я гарно посміхалася під час виступу, це також мало значення. Взагалі я була призеркою багатьох змагань, навіть складно всі порахувати. Привозила нагороди із Іспанії, Словаччини, ОАЕ тощо, — сказала Єва Пинько.

У Нідерландах Єва побувала вперше. Каже, що там гарні і приємні люди, цікава архітектура, а художня гімнастика добре розвинена.      

— В Голландії спорт і здоровий спосіб життя — у тренді. Приміром, там всі їздять на велосипедах, — продовжує Єва.

Вона розповіла, що українських гімнасток приймали з особливою шаною і повагою, бо вони приїхали із країни, яка бореться проти агресора.   

— Через війну нас морально підтримували не лише голландці, але й представники інших країн. Навіть із екзотичної Малайзії. Гімнастки із цієї азіатської країни вручили нам подарунки. Там знають про російсько-українську війну. Малайзійки бажали Україні триматися і перемогти, — наголошує Єва Пинько.     

Дівчина займається гімнастичним спортом вже дев’ять років. Каже, що це їй ніколи не набридає. Бо на кожному тренуванні вінничанка опановує нові елементи і танцювальні рухи, поєднані із гімнастичними предметами. Єва Пинько прагне стати олімпійською чемпіонкою! І це незважаючи на те, що поки що жодна вінницька гімнастка не брала участі в Олімпійських іграх.

По чотири години без вихідних

Десятирічна Ліза Харченко займається художньою гімнастикою половину свого життя. Має за плечима багато вагомих перемог на міжнародних і всеукраїнських змаганнях. Приміром, була призеркою на турнірах у Грузії, Естонії, Молдові, Польщі тощо. На Friendship Cup у віковій категорії Лізи було понад 30 конкуренток. Але вона виступила так круто, що не залишила їм шансів.

— Тренуюся щодня по чотири години, включаючи суботу і неділю. Мрію стати однією з найкращих гімнасток України і всього світу. Гімнастика — це моє життя, — сказала Єлизавета Харченко.         

Мама чемпіонки Наталя сказала, що щоденні багатогодинні тренування для дитини увійшли у систему. Вона вже не уявляє іншого життя.

— Донька ніколи мені не казала, що втомилася або хоче закинути художню гімнастику, — сказала Наталя Харченко.       

Результати вінничанок

  • 2015 р.н.

Кіра  Горлачова. Багатоборство — 2 місце, без предмета — 1 місце, з мʼячем — 1 місце.

  • 2014 р.н.

Олександра Філоненко. Багатоборство —  7 місце, з булавами —  3 місце.

Марія Рубіна. Багатоборство —  8 місце, з булавами —  2 місце.

  • 2013 р.н.

Єлизавета Харченко. Багатоборство — 1 місце, з м’ячем — 1 місце, з булавами — 1 місце.

Ніна Кліпайло. Багатоборство — 3 місце, з м'ячем — 2 місце, з обручем —  3 місце.

Вероніка Любінецька. Багатоборство — 8 місце.

  • 2012 р.н.

Дарʼя Ільчук. Багатоборство — 1 місце, з булавами — 1 місце, з мʼячем — 1 місце.

Надія Кліпайло. Багатоборство —  2 місце, з обручем — 1 місце.

  • 2011 р.н  

Ева Пинько. Багатоборство —  1 місце, з обручем —  1 місце, з булавами —  3 місце.

Анна Онищук. Багатоборство —  2 місце, з м’ячем — 1 місце.

Марія Підчаха. Багатоборство — 7 місце, з обручем — 2 місце, зі стрічкою — 1 місце.

Софія Боярська. Багатоборство —  11 місце, з м'ячем — 3 місце, зі стрічкою — 3 місце.

  • За програмою КМС

Олександра Ільчук. Багатоборство — 5 місце, з обручем —  2 місце, зі стрічкою —  3 місце.

  • За програмою МС

Марія Снядовська. Багатоборство —  1 місце, з обручем —  1 місце, з м’ячем — 1 місце.


Читайте також:

Збірна педуніверситету виграла обласний чемпіонат з футзалу серед студентів

Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Клімова (курдибан)

    Дівчата молодці! Це результат наполегливої праці дітей ,тренерів і батьків .
  • Катюшка

    Молодці!!!!
  • Лілик

    👏👏👏БРАВО💙💛!

keyboard_arrow_up