Вінницька гімнастка Лейла Юсіфзаде стала шостою на турнірі «Miss Valentine» в Естонії

Вінницька гімнастка Лейла Юсіфзаде стала шостою на турнірі «Miss Valentine» в Естонії
  • У Тарту фінішував престижний міжнародний турнір з художньої гімнастики в рамках Гран-прі «Miss Valentine».
  • Це щорічне міжнародне змагання, найбільше в Естонії — перше у 2024 році для гімнасток світового рівня.
  • Там виступали представниці аж 42-х країн!

В складі національної збірної команди України на килим виходила лише одна вінничанка — Лейла Юсіфзаде. Вона посіла в Тарту в загальному заліку високе шосте місце серед 37 спортсменок.  

Лейла є вихованкою обласної школи вищої спортивної майстерності, володаркою титулу «Олімпійська надія Вінниччини».  

У Вінниці нею опікуються провідні місцеві наставниці — володарка титулу «Найкращий юнацький тренер області 2023 року» Юлія Заплішна і голова обласної федерації художньої гімнастики Анна Миргородська. Але зараз Лейла мешкає і навчається в Києві, у знаменитій школі Дерюгіних.

Відео дня

— «Miss Valentine» — це один із найбільших і найпрестижніших міжнародних гімнастичних турнірів у світі. Лейла Юсіфзаде є нашою провідною гімнасткою у категорії серед майстрів спорту України (дорослих). Сподіваємося, що вона з часом виступатиме на Олімпійських іграх в складі збірної України. Лейла — досить юна, вона ще тільки розпочала свій шлях на рівні майстрів. Найбільші її перемоги — попереду, — прокоментувала Анна Миргородська.

Лейла Юсіфзаде тепер готуватиметься виступати на чемпіонатах України. За їхніми підсумками розігруватимуться путівки на світові змагання, які слугуватимуть відбором на Олімпіаду.

«Злива» нагород з ОАЕ

Водночас на Вінниччині готують й інших гімнасток високого рівня.

Наразі Анна Миргородська разом зі збірною області перебуває на навчально-тренувальних зборах у Болгарії. До цієї команди входять 19 гімнасток провідних спортивних закладів Вінниці — МДЮСШ №1 Вінниці, обласної комплексної спортшколи і школи вищої спортивної майстерності. Із відрядженням на збори посприяли спортивні керівники і органи місцевої влади.     

Нагадаємо, перед цим вінницькі гімнастки їздили на міжнародний турнір в Дубаї (ОАЕ). Це був перший серйозний старт 2024 року. Вінничанки привезли звідти близько двох десятків медалей, із них 13 — золотих.

— На цьому змаганні в Еміратах виступали представниці 18-ти країн. Гідний виступ вінничанок не став несподіванкою, бо ми добре і наполегливо готувалися. Тепер у 2024 році нас чекають чотири важливі чемпіонати України (у різних категоріях). Один них планують влаштувати у Вінниці! — повідомила Анна Миргородська.              

Вона розповіла, що не лише Лейла Юсіфізаде входить до збірної України. В резерві національної команди наразі перебуває вінничанка Злата Величко, яка почала виступати за програмою кандидатів у майстри України. 

— Безумовно, вінницька гімнастика поступово зростає. Бо раніше ми не мали ані «збірниць» України, ані спортсменок у її резерві. Сподіваємося й надалі покращувати свої результати, — додала Анна Миргородська.

 

Читайте також:

«Вінницькі вовки» набирають новачків. Запрошують всіх, незалежно від віку і статі

Дебютант став чемпіоном області з важкої атлетики

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр

    Просто неймовірно!

keyboard_arrow_up