У Вінниці влаштували спортивні змагання для бійців на реабілітації

У Вінниці влаштували спортивні змагання для бійців на реабілітації
  • Поранені військові, які перебувають на реабілітації, потребують особливої уваги.
  • Для них влаштував дружні змагання спорткомітет Вінницької міської ради.  

Змагалися 25 військовослужбовців. Спортивна зала була поділена на різні майданчики, адаптовані для маломобільних людей. Грали у дартс, настільний теніс, шахи, шашки і баскетбол.

Нові фарби у житті

Військовий Ігор отримав поранення на бойовому завданні, тому зараз перебуває на реабілітації. Думає, що після одужання може повернутися на фронт. Під час спортивного свята боєць залюбки грав у шахи. Ігор каже, що востаннє доводилося сидіти за шахівниці у дитинстві. А ось в армії такої можливості не було.  

Відео дня

— Спорт потрібен для всіх, і для військових в першу чергу. Зокрема, в моєму підрозділі більше бігали для зміцнення фізичної форми, — сказав боєць.    

Солдат Віталій Вітковський також після поранення. Зараз він мірявся силами у шашках.

— Спортивні заняття вносять нові фарби у наше буденне життя. Вони допомагають відволіктися від проблем. На війні, коли ми були на ротації в тилу, я стояв на футбольних воротах. Шашки також цікаві, хоча граю у них рідко, —  розповів Віталій Вітковський.  

Переможених не було

На завершення змагань усіх учасників нагородили грамотами, медалями та патріотичними подарунками. Голова міського спорткомітету Сергій Краєвський наголосив на необхідності реабілітації воїнів. Планує, що спортивні зустрічі для них стануть регулярними і нададуть військовим можливість поспілкуватись та перезавантажитись.

— Ті, хто в тилу, сьогодні мають зробити все можливе для фронту та для воїнів, які перебувають на реабілітації. Наші змагання допоможуть військовим психологічно розвантажитися і посміхнутися. Це найменше, що ми можемо для них зробити, —  сказав Сергій Краєвський.  

Він також нагадав, що незабаром у Вінниці має з’явитися новий реабілітаційно-спортивний центр для військових. Вже зібрана частина  коштів інвесторів на цей проєкт.

— Сподіваємося, що Вінниця стане одним із перших міст в Україні, де побудують сучасний реабілітаційно-спортивний центр для бійців. Наші герої потребують поваги і відповідної реабілітації, — сказав  Сергій Краєвський.   

Читайте також:

«Вовки» готові дарувати інвентар для флаг-футболу школам в усіх районах Вінниччини

У шаховому батлі зійшлися команди двох іменинників: діти перемогли дорослих

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up