У новорічному забігу стартували олімпійці, ветерани, дошколярики і навіть учасники з собаками

У новорічному забігу стартували олімпійці, ветерани, дошколярики і навіть учасники з собаками
Старт перегонів

Сьогодні, першого січня, коли більшість вінничан відпочивала біля телевізору, найбільш активні і непосидючі відкривали спортивний рік. Другий новорічний забіг «Vinnytsia New Year Run-2019» відбувся в парку Дружби народів. Цього разу в ньому взяли участь близько 250 спортсменів із Вінниці, Гнівані і Тульчина. Це на порядок більше, ніж було торік.

Приклад для близьких і друзів

Організація перегонів виявилася на рівні. Біля старту обладнали роздягальні, встановили біотуалети, подбали про гарячі напої. Під час реєстрації, яка проходила біля головної паркової ялинки, спортсменів заводила ритмічна музика. Перед початком бігу провели запальний майстер-клас із розігріву, що проходив у святковому танцювальному стилі.

– В кожному обласному центрі відбуваються подібні події. Тому ми вирішили організувати святковий пробіг й у Вінниці. Прагнули створити гарну атмосферу, щоб учасники отримували позитивні емоції, – сказав організатор перегонів Руслан Кобялко.

Організатори звернули увагу на те, що необхідно правильно розпочати новий 2019 рік.

Відео дня

– Ми намагалися витягнути вінничан із їхньої зони комфорту. Щоб вони стали чемпіонами у власному розумінні, розпочали новий рік по-спортивному. І таким чином стали прикладом для своїх близьких та друзів, – продовжує Руслан Кобялко. 

Згідно із проханням організаторів, приблизно половина учасників витримала дрес-код. Переважно це були ковпаки Діда Мороза або Санта-Клауса. Деякі бігуни клеїли собі бороду, одягали костюми святкових персонажів, чіпляли на голову оленячі ріжки або зірочки зі святковим привітанням.    

Із сином на руках

Стартували й діти. Руслана Смолякова (7) дебютувала у легкоатлетичних перегонах.

– Раніше я бігала лише у школі або на прогулянці. Коли бігаєш, зігріваєшся, і це мені подобається, – ділиться Руслана Смолякова.

Дівчинка прийшла із мамою, Ганною Грибінник (32). Вона також виявилася дебютанткою перегонів.

– Ми з дочкою біжимо найменшу дистанцію, адже це наш перший досвід. Хочемо разом спробувати свої сили. А чоловік буде спостерігати і вболівати за нас, – розповіла Ганна Грибінник.

Але найменшим учасником виявився 3,5-річий Вова. Його мати, Ірина Нечипорук (29), розповіла, яким чином разом із дошколяриком вони долатимуть трикілометрову дистанцію.

– Бігти буду я. Син трохи пробіжить, далі побуде з батьком. Я також трохи пронесу його перед фінішем, – каже Ірина Нечипорук. – Останнім часом я бігаю нечасто. Але планую віддати сина у легку атлетику, адже люблю цей вид спорту.

Зіркова учасниця

Тетяна Джабраїлова (56) – титулована вінницька легкоатлетка, рекордсменка СРСР із марафонського бігу. Вона брала участь в Олімпійських іграх 1988 року в Сеулі (Південна Корея).Там посіла високе четверте місце. Тетяна не бігала близько десяти років, а місяць тому повернулася у легку атлетику.   

– Я проходила естафети, коли мешкала у Сімферополі. Новорічний забіг у Вінниці чудово організували. Такі масові старти варто проводити частіше, – вважає Тетяна Джабраїлова. – Зараз я вже не прагну досягати високих результатів, а лише підтримую спортивну форму. Думаю, згодом прийматиму участь у змаганнях ветеранів.    

Голова обласного осередку федерації Всеукраїнської федерації поліатлону Андрій Данілов (55) біг разом з іншими вінницькими поліатлоністами.

– Ми активно пропагуємо оздоровчий біг. Така рухова активність – в помірному темпі – приносить тільки позитивні емоції. Це дає викид адреналіна, тестостерона і позитивно впливає на здоров’я людини, – наголосив Андрій Данілов.

Переможених не було

Сюрприз чекав на самому старті. Вибухнув кольоровий фаєр, і спортсменів покрило зеленою димовою завісою. Далі підірвали ще петарду.

Кожен учасник обирав собі одну із трьох дистанцій, згідно зі своїм потенціалом і настроєм. Забіг на три кілометри відбувався виключно алеями парку. А спортсмени, які обрали перегони на п’ять та на сім кілометрів, намотували великі кола навколо Вишенського озера. На диво, найбільше охочих виявилося бігти найдовшу дистанцію.

Переможців і переможених не було. На фініші бігунів чекали медалі фінішерів та поздоровлення від інших учасників, друзів і родичів. А водночас і гарний настрій, який приносять фізичні навантаження просто неба.

– Все починається із одного пам’ятного старту. Можливо, початківцям сподобається наша атмосфера, і вони продовжить вести здоровий спосіб життя, – каже Руслан Кобялко.

Приміром, в клубі «Air Fitness 365»  спортсмени займаються цілий рік просто неба.

– Незалежно від погоди, навіть за температури мінус 20 чи мінус 30 градусів. Бігаємо, робимо розтяжки і спеціальні фізичні вправи. Ми не прагнемо, щоб учасники клубу «Air Fitness 365» здобували медалі. А лише, щоб вони скидали зайву вагу і вірили в себе, – додає Руслан Кобялко.                    

Разом бігти веселіше!

Володимир Тарасюк (24 роки) регулярно бігає у парку. Але до цього в масових стартах участі не брав. Зараз вирішив подолати п’ятикілометрову відстань. 

– Рухаюся для здоров’я, спортивних цілей перед собою не ставлю. На перегонах  «Vinnytsia New Year Run-2019» багато однодумців. Тому прийшов завести нові знайомства. Разом бігти веселіше! – сказав Володимир Тарасюк.

Викладач кафедри фізичного виховання Вінницького національного технічного університету Олена Колос, майстер спорту (36) фінішувала разом із дочкою Дар’єю (9) і собакою Монєю.

– Це наш «двіртєр’єр». Моню ми взяли спеціально на забіг. Собака пробігла разом із нами три кілометри. Хоча я сама долаю й більші відстані. Приміром, десятикілометровий напівмарафон, – прокоментувала Олена Колос.   

   

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up