Тренування під час війни. Вінничанка готує волейбольну збірну України до відбору на Євро

Тренування під час війни. Вінничанка готує волейбольну збірну України до відбору на Євро
  • Вчора, четвертого квітня, свій День народження відзначила майстер спорту України з волейболу, головний тренер жіночого вінницького клубу Суперліги «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ" Юлія Якушева.
  • Вона також водночас є головним тренером збірної України серед жінок до 21 року, яка нині готується до чемпіонату Європи серед однолітків.

Юлія Якушева розповіла кореспонденту «20 хвилин» про особливості тренувального процесу в умовах військового часу.

— Із 23 березня ми розпочали тренувальний процес із ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ». Також нещодавно мене призначили головним тренером жіночої збірної України U-21. Вона проходитиме кваліфікаційний турнір до чемпіонату Європи, що відбудеться у Зеленій Гурі (Польща) з 19 по 21 травня цього року, — інформує Юлія Якушева.

Відео дня

П’ять вінничанок у збірній

Перед важливим відбором збірна України U-21 (2002-2003 р.н.) десятого травня їде на тренувальний збір до Австрії. До цієї команди входить одразу п’ять вінничанок: Валерія Якушева (дочка головного тренера), Лілія Вабіщевич, Валентина Воротніченко, Світлана Сопочева і Анастасія Кучер. Загалом до складу включено 14 волейболісток із таких команд: «Аланта» (Дніпро), «Орбіта» (Запоріжжя),  «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» (Вінниця) і «Хімік» (Южне).

Окрім Юлії Якушевої, до тренерського штабу збірної України U-21 входить ще два фахівці із Вінниці. Тренером-статистиком є Павло Сіденко, лікарем – Віталій Чорний.

— Я вже четвертий рік є тренером збірної України серед дівчат 2002-2003 р.н. Дівчата цього віку раніше вже успішно виступали на європейському рівні, в тому числі моя донька Валерія, — продовжує Юлія Якушева.

Війна додає мотивації

У відборі до Євро U-21 збірна України гратиме проти збірних Польщі і Чехії.

—  Це серйозні, класні команди. Але до фінального етапу вийде лише переможець нашої відбірної групи. Ми збираємося дати справжній бій суперницям. Під час війни прагнемо виступити якнайкраще, тому із мотивацією проблем не буде,  — пояснює тренерка.   

Під час війни дівчата, зрозуміло, дещо побоюються тренуватися в Україні. Бо завжди існує загроза повітряного удару і бомбардування. Але волейболістки є патріотками України і прагнуть успішно представити країну на європейському рівні.

Мали боротися за бронзу

Зрозуміло, нинішній клубний волейбольний сезон в Україні вже не буде дограно. Наш клуб мав грати у турнірі за 3-6 місця. Тепер «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» буде готуватися вже до наступного сезону у Суперлізі чемпіонату України з волейболу серед жінок.    

 — Дякуємо за підтримку ректору Вінницького національного медичного університету Василю Морозу і завідуючій кафедрою фізичного виховання та ЛФК цього вишу Ларису Сарафінюк. Вони безкоштовно надають нам спортивну залу для тренувань і підготовки збірної України для участі в чемпіонаті Європи. Вдячні також постійному меценату команди «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» Василю Мельниковичу, — наголосила Юлія Якушева.

Читайте також:

У бою загинув майстер спорту міжнародного класу із Вінниці Анатолій Зерук

Троє вінницьких шахістів – у ТОП-100 кращих в світових рейтингах ФІДЕ


 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up