Тренер з самбо і дзюдо Юрій Осіпян готує призерів світу та Європи

Тренер з самбо і дзюдо Юрій Осіпян готує призерів світу та Європи

Заслужений тренер України Юрій Грачикович Осіпян народився в Баку (Азербайджан) 18 жовтня 1963 року. Закінчив Бакинську школу № 59 та місцевий технікум фізичної культури і спорту.

Одружений. Дружина – Валерія Вікторівна Осіпян, працює тренером у Вінницькій ДЮСШ «Колос». Подружжя має двоє дітей, які мали успіхи в боротьбі. Донька Ліана, 1985 р.н., була другою на чемпіонаті України з дзюдо. Наразі вона працює тренером. Син В’ячеслав, 1987 р.н., триразовий чемпіон України (1 раз – із дзюдо, 2 – із самбо).  

В юності мав успішну спортивну кар’єру, став майстром спорту СРСР із самбо і дзюдо. Двічі

був призером чемпіонату Радянського Союзу з самбо серед юнаків – в 1979 році в Новополоцьку і в 1980 році в Томську. Також неодноразово володів титулом чемпіона Азербайджану.    

Відео дня

З 17 років почав працювати у Баку тренером із боротьби самбо і дзюдо. Тоді підготував володарку Кубку СРСР з дзюдо Олену Курочкіну і призера СРСР серед юнаків Саміра Абдулаєва. Працював тренером борцівської збірної СРСР серед юнаків.

В 1989 році перебрався до Вінниці – через трагічні події в Нагорному Карабаху. Обрав Вінниччину невипадково. Перед цим, у 1987 році, проводив збори національної команди у Ладижині, де закохався у Подільський край. З того часу й донині працює у Вінницькій ДЮСШ «Колос».

Найбільш відомою вихованкою Юрій Осіпяна є майстер спорту міжнародного класу Тамара Карапетян – чемпіонка світу, Європи і володарка Кубку світу з самбо 2003 року. Назвемо й інших титулованих вихованців. Це дворазовий призер чемпіонатів світу з самбо Олександр Олійник, який виконав перед своєю трагічною смертю норматив майстра спорту міжнародного класу. Денис Плашенко і Армен Вардянян були бронзовими призерами молодіжного чемпіонату світу з самбо. Владислав Бельдій – віце-чемпіоном Європи. Грачик Осіпян – бронзовим призером Європи. Людмила Краснянська – учасниця Всесвітньої універсіади в Токіо (Японія), яка нині працює в ДЮСШ «Колос».

Загалом за свою багаторічну тренерську кар’єру Юрій Осіпян підготував два майстри спорту міжнародного класу та близько двох десятків майстрів спорту. Серед них багаторазовий призер чемпіонатів світу з самбо і дзюдо серед майстрів Борис Максимчук, а також Казбек Нахушев, Максим Давидов та інші.  

Серед нинішніх вихованців Юрія Осіпяна не бракує талановитої молоді. Це Владислав Коломієць (2001 р.н), Олексій Липко (2001 р.н.), Артем Денисов (1989 р.н.) та ін. За підтримки тренера вони прагнуть дістатися вершин поки що на всеукраїнському рівні. Приміром, Артем Денисов був бронзовим призером чемпіонату України.  

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Sergey Grinchak

    На заглавном фото запечатлена схватка по дзю-до и замечательный детский тренер дзю-до Игорь Горбачев.
  • Ольга Мельник

    Доброго дня, а де саме викладає тренер?

    Грицько Штахета reply Ольга Мельник

    Якщо Ви не вмієте читати, то тренер Вам вже не потрібен )))
  • Ольга Мельник

    Доброго дня! А де викладає тренер?

    Грицько Штахета reply Ольга Мельник

    Якщо Ви не вмієте читати, то тренер Вам вже не потрібен )))
  • Закон

    А кто тренировал Пивовара, который зверски убил человека на водоканале?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up