ТОП-12 спортивних подій на Вінниччині 2018 року

ТОП-12 спортивних подій на Вінниччині 2018 року
Сергій Грачов протягнув два автобуси загальною вагою понад 22 тонни на 19 метрів за 19 секунд. Досягнення увійшло до Книги рекордів України

По традиції пропонуємо рейтинг вінницьких спортивних подій року, що минає (за версією RIA). Зрозуміло, він є суб’єктивним і не претендує на повноту або абсолютну істину. Але все ж допомагає скласти картину спортивних досягнень у регіоні.

Рекорд року

Рекордсменом року є голова обласної федерації стронгмену і діючий спортсмен Сергій Грачов. На площі біля мерії він протягнув два муніципальні автобуси загальною вагою понад 22 тонни – на 19 метрів за 19 секунд. Зробив це із другої спроби, що додало інтриги.

Досягнення занесли до Книги рекордів України. Воно є унікальним, адже Сергій Грачов важить лише 85 кг. Раніше аналогічну вагу тягнули лише стронгмени-суперважковики.

Найсильніші ветерани

Ветеранський спорт у Вінниці доволі розвинений. Приміром, є багато сильних шахістів, легкоатлетів чи борців-ветеранів. Але все ж на сьогодні немає рівних парі пауерліфтерів – Віталію Вдовкіну і Юрію Приймаку. Як і торік, ці спортсмени пенсійного віку виграли чемпіонати Європи та світу. І не збираються зупинятися на досягнутому.    

Відео дня

Відставки у «Ниві»

Вболівальники мріють про відродження славних традицій у вінницькому професійному футболі. Перед зимовою перервою наша «Нива» йде четвертою в групі «А» другої ліги і відстає на чотири очки від лідера.

Але фанів турбує невизначеність із керівництвом. Адже про відставку оголосили головний тренер Денис Колчін і навіть президент клубу Василь Вовк. На конференції обласної федерації футболу запевнили, що «Нива» в будь-якому випадку житиме, бо її фінансово підтримає обласна влада.

«Зубри» на підйомі

Після кілька років перерви у нашому місті відродили чоловічий професійний баскетбол. Команда зберегла стару назву «Вінницькі зубри». Наразі колектив демонструє високі результати і за втраченими очками посідає першу сходинку у групі першої ліги чемпіонату України. «Зубри» прагнуть здобути медалі і підвищитися в класі.   

Реконструювали стадіон

Біля Палацу дітей та юнацтва урочисто відкрили футбольний стадіон стандартних розмірів, на якому вже почали проводити всеукраїнські змагання. Аналогічна арена будується на базі педколеджу.

На жаль, влада продовжує облаштовувати поля і майданчики виключно зі штучних покриттям. А про стадіони із трав’яним газоном, який найбільше підходить для футболу, забувають. Тим часом Центральний міський стадіон Вінниці (екс-«Локомотив») поступово занепадає. Не допомагають й петиції до міської влади від вболівальників, які збирають достатню кількість голосів.  

Шахами керує іноземець

Несподівано Вінницьку обласну шахову федерацію очолив один із кращих шахістів планети Аркадій Найдіч, на рахунку якого є перемога над чинним чемпіоном світу Магнусем Карлсеном (Норвегія). Він народився у Латвії, багато років мешкав у Німеччині, тренував збірну Ізраїлю, зараз виступає за збірну Азербайджану.

За вказівкою Аркадія Найдіча у вінницьких турнірах тепер заборонено погоджуватися на нічию без дозволу судді. Під його орудою в 2019 році у Вінниці проведуть перший чемпіонат країни серед аматорів і масовий фестиваль, який має увійти до Книги рекордів України за кількістю учасників.

Загроза для хокеїстів

На базі вінницького «Льодового клубу», що в Центральному парку, діє юнацька хокейна школа «Патріот». Там же тренуються й фігуристи. Але арена під загрозою закриття. Власники «Льодового клубу» планують перенести обладнання до іншого регіону.

Як компроміс, міській владі, яка має частку у ковзанці, запропонували викупити будівлю. Поки ця ідея не погоджена. Власники «Льодового клубу» погрожують вже в січні закрити арену, якщо влада не пристане на їхні пропозиції.    

Переїхали до Тростянцю

У чоловічій волейбольній суперлізі виступають одразу дві команди нашого краю – «Серце Поділля» і «МХП-Вінниця». Грають доволі успішно, борються за медалі. Минулого сезону обидві команди виступали у нашому місті, чим неабияк радували прихильників волейболу. Але нині «МХП-Вінниця» перебралася до Тростянцю, згідно із побажанням свого основного спонсора. Не дивно, що значна частина вінницьких фанів тепер підтримує «серця», а дербі перетворюється у справжній бій.    

Призери Юнацької Олімпіади   

Юнацькі Олімпійські Ігри проходили в Буенос-Айресі (Аргентина) в жовтні. Представники Вінниці, 15-річна Дарина Плохотнюк і 18-річний Олександр Мадей, здобули бронзові нагороди у спортивній акробатиці (в змаганнях змішаних пар). Обидва – майстри спорту України.

Олександр Мадей в акробатиці з шести років. Дарина Плохотнюк займається нею вісім років, у змішаній парі з Олександром – вже сім років. Разом вони є багаторазовими чемпіонами України, чемпіонами та призерами міжнародних змагань, учасниками двох чемпіонатів світу і чемпіонату Європи.

Створена нова спортшкола

Цього року у Вінниці створена обласна комплексна спортшкола. До неї запросили всіх тренерів із чотирьох вінницьких профспілкових спортшкіл, які втратили бюджетне фінансування за останні роки. Останнім «під ніж» пішов «Темп», який відомий досягненнями юних футболістів. Ідею оптимізації мережі спортшкіл у Вінниці кілька років тому озвучив на прес-конференції профільний міністр Ігор Жданов, наш земляк.       

Дюжина перемог Богачука

Нова зірка засяяла у вінницькому професійному боксі. 23-річний середньоваговик Сергій Богачук виграв 12-й поєдинок поспіль. Він нокаутував пуерториканця Карлоса Гарсію Ернандеса. Таким чином вінничанин, який не має жодної поразки на профі-ринзі, піднявся на 88-е місце в світі і друге в українському рейтингу професіоналів своєї ваги.

Сергій Богачук народився у Вінниці, а зараз тренується в США. Із ним займається авторитетний тренер Абель Санчес (Мексика), який готував Геннадія Головкіна, Мурата Гассієва та інших відомих боксерів.

Путівка у Токіо-2020

В 2020 році в Токіо (Японія) відбудуться Олімпійські і Паралімпійські ігри. Одна путівка у вінничан вже є. Паралімпійську ліцензію виборов ас стрільби із пістолета Олексій Денисюк. Цього року він також став чемпіоном Європи і призером світу серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату. А ще Олексій Денисюк успішно виступає серед здорових спортсменів. Наприкінці року він став бронзовим призером чемпіонату області.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up