ТОП-10 зимових видів спорту у Вінниці. Рейтинг RIA

ТОП-10 зимових видів спорту у Вінниці. Рейтинг RIA

Переважна більшість традиційних зимових видів спорту у Вінниці не культивується. Це не лише через брак снігу, але й через відсутність зимової спортивної інфраструктури. Спортивна Вінниччина, як і Україна в цілому, робить ставку на літні види спорту. Про це красномовно свідчить те, що половина державного фінансування на зимові види спорту в країні витрачається на один рейтинговий біатлон, де постійно маємо успіхи на міжнародній арені.     

Газета RIA представляє рейтинг не лише традиційних зимових видів спорту. Але й тих різновидів оздоровлення, у яких можна спробувати себе у холодну пору року. 

Хокей з шайбою

Безумовно, король зимових розваг. Цій грі справжніх чоловіків юних вінничан навчають у спортивному клубі «Патріот». Він діє на базі «Льодового клубу» в Центральному парку культури і відпочинку. Довідки: 692-727 («Льодовий клуб»). 

На жаль, вже давно у Вінниці немає команди майстрів з хокею з шайбою. Змагання дорослих можна було переглянути під час відкритого чемпіонату міста, який фінішував наприкінці року.

Відео дня

 

Фігурне катання

Танці на льоду – захоплююча розвага, якою на аматорському рівні переважно цікавляться дівчата. Покататися на ковзанах запрошують і у «Мегамоллі», і у «Льодовому клубі». Без проблем можна знайти інструктора для дорослих або записати дитину на постійні тренування. Довідки: 692-727 («Льодовий клуб»), 507-050 («Мегамолл»).      

Змагання фігуристів всеукраїнського рівня «Вінниця Трофі» традиційно відбуваються наприкінці року. В листопаді вони зібрали понад 200 спортсменів з різних міст України і Білорусі.

 

 

Індорхокей

Індорхокей – це хокей на траві в закритому приміщенні, в залі. Майже завжди ним займаються взимку. Адже ті ж самі спортсмени влітку грають у «зелений» хокей, тобто просто неба. У Вінниці індорхокеїсти гуртуються в спорткомплексі «Здоров’я», що на Старому місті. Довідки: 61-14-21 (обласна СДЮШОР з хокею на траві).  

 

Моржування і зимове плавання

Спортсмени-моржі купаються в водоймищах не лише на Водохреща, а цілий рік. Вони також готуються до змагань із зимового плавання. У Вінниці цим опікується клуб «Нептун», члени якого щодня збираються на березі Вишенського озера, починаючи з шостої години ранку. Довідки: 43-88-17 (президент клубу «Нептун» Раїса Макіївська).

 

Зимова спортивна риболовля

В спортивній риболовлі учасники всю здобич випускають назад, у водоймище. Аналогічні змагання відбуваються і взимку. Але ситуація ускладнюється тим, що нерідко біля ополонки доводиться сидіти годинами за досить морозної погоди. Довідки: 067-937-16-35 (організатор змагань Юрій Карпенко). 

 

Лижні перегони

У Вінниці останніми роками цей популярний вид спорту розвивається лише на аматорському рівні. Поодиноких фізкультурників із лижами, приміром, біля Лісопарку можна побачити нерідко. Як повідомив голова обласної організації ФСТ «Спартак» Василь Софина, цієї зими у Вінниці заплановані масові лижні перегони. Точного терміну проведення поки що немає, адже організатори очікують снігу. У перегонах можуть взяти участь всі охочі, незалежно від статі і віку. Довідки: 096-156-81-43 (Василь Софина).

На більш високому рівні лижний спорт розвиваються у Бару, де готують в першу чергу параолімпійців світового класу – членів збірної України, переможців і призерів міжнародних змагань.

 

Орієнтування на лижах

Взимку змагання зі спортивного орієнтування не припиняються. Коли багато снігу, учасники стають на лижі і виконують традиційні завдання із пошуку контрольних пунктів за допомогою компаса і карти. Довідки: 67-36-86 (МДЮСШ № 2, де є відділення спортивного орієнтування).

Футбол із кольоровим м’ячем

«Матч відбудеться за будь-якої погоди» – прихильники футболу нерідко використовують цю фразу. І насправді, заплановані взимку футбольні змагання просто неба не скасовують навіть через снігопад. Проблему вирішують просто: традиційний чорно-білий м’яч замінюють кольоровим, який чудово видно на снігу.

Довідки: 35-27-80 (ОДЮСШ Блохіна-Бєланова), 067-875-84-14 (ДЮСШ «Темп»)


 

Зимовий дріфт

Прихильники автоспорту полюбляють змагання із зимового дріфту. Це контрольований занос автомобіля на снігу. Чемпіонат країни із зимового дріфту торік вперше в України відбувся на аеродромі Калинівки. Як повідомив голова обласної федерації драгрейсінгу і дріфту Андрій Гальчинський, аналогічні змагання (та цікаві відкриті тренування) заплановані й цієї зими. Але терміни їх поки невідомі – спортсмени чекають кардинального похолодання і снігу). Довідки: 067-432-04-08 (голова обласної федерації драгрейсінгу і дріфту Андрій Гальчинський). 

   

 

Біг без взуття

Наш земляк Руслан Кобялко започаткував співтовариство Air Fitness Community. Учасники цієї спільноти тренуються просто неба цілий рік, незалежно від погодних умов. Практикують вони і біг по снігу без взуття із голими ногами. Для довідок: 096-852-69-36(організатор Air Fitness Community Руслан Кобялко).

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up