ТОП-10 вінницьких спортсменів року. Рейтинг RIA

ТОП-10 вінницьких спортсменів року. Рейтинг RIA

По традиції газета RIA визначає ТОП-10 спортсменів року на Вінниччині. Безумовно, цей список є суб’єктивним, як і будь-який інший. Але він допоможе вболівальникам пригадати яскраві спортивні миттєвості і досягнення наших чемпіонів. В першу чергу в рейтингу відображені видовищні ігрові види спорту, які збирають найбільшу кількість глядачів.

Олег Царьков (кульова стрільба)

2020 рік – олімпійський. Ас кульової стрільби Олег Царьков поки що єдиний серед вінницьких спортсменів здобув путівку на Ігри в Токіо-2020. Також він став першим за всю історію володарем олімпійської ліцензії серед стрільців нашого регіону.  

Артур Загорулько (футбол)

Вінницька «Нива» переживає нині складні часи. Команда в аутсайдерах, змінився головний тренер, невизначеним є річний бюджет. Все ж маємо й позитивні моменти. Наприклад, одним із лідерів перегонів бомбардирів другої ліги є нивівський форвард Артур Загорулько, який забив вісім голів. Він має досвід виступів навіть у Прем’єр-лізі.    

Відео дня

Сергій Богачук (бокс)

Вінницький боксер-професіонал Сергій Богачук нещодавно здобув свій перший титул – чемпіона Північної Америки. А наприкінці року здобув 17 поспіль перемогу, причому всі – нокаутом!

Іван Чупринко (пауерліфтинг) 

Пауерліфтер Іван Чупринко – напевно, найстабільніший вінницький спортсмен останнього десятиріччя. Він регулярно здобуває медалі найвищого ґатунку на чемпіонатах світу та Європи з жиму лежачи серед чоловіків, а також оновлює світові рекорди. Цього року Іван переміг на континентальній першості в Люксембурзі і за сукупністю досягнень отримав звання заслуженого майстра спорту України.      

Юлія Христюк (футбол)

Юлія другий рік поспіль визнається кращою молодою футболісткою України. Вона є лідером і в юнацькій збірній країни, і у вінницькому клубі «ЕМС-Поділля». Значною мірою завдяки зусиллям Юлії Христюк наша клубна команда дебютувала і закріпилася у вищій лізі чемпіонату України з футболу серед жінок.  

Андрій Козак («крижана людина»)

Вінничанин Андрій Козак раніше захоплювався моржуванням. А з цієї осені 40-річний фізкультурник ходить вулицями в одній футболці та сорочці з короткими руками. Він називає себе «крижаною людиною». Андрій Козак каже, що таким чином  відкриває в собі певний потенціал і дає меседж суспільству.

Володимир Сидоренко (волейбол)

Вінницька чоловіча волейбольна команда «Серце Поділля» минулого сезону, вперше в своїй історії виборола срібні нагороди Суперліги. Цього сезону «сердечки» знову в лідерах елітного дивізіону. Вагомий внесок у їхні успіхи робить Володимир Сидоренко, який відзначається гарматними ударами і приносить багато очок команді.      

Олексій Денисюк (кульова стрільба)

Стрілець із вадами опорно-рухового апарату Олексій Денисюк був призером попередньої Паралімпіади. Цього року він здобув кілька найвищих нагород на чемпіонаті світу і здобув параолімпійську путівку до Токіо-2020. Там Олексій Денисюк збирається поборотися за золото. Окрім того, він є призером цьогорічного чемпіонату України зі здорових спортсменів.

В’ячеслав Отеранський (кікбоксинг)

В’ячеслав Отеранський – відомий вінницький тренер із кікбоксингу. Водночас 47-річний фахівець продовжує виступати на міжнародних змаганнях. На чемпіонату світу в Польщі В’ячеслав Отеранський був найстаршим серед вінницьких кікбоксерів і підіймався на найвищу сходинку п'єдесталу одразу у трьох категоріях! Загалом В’ячеслав має десять золотих світових нагород. Каже, що з кожним роком здобувати їх все важче. 

Ілля Нижник (шахи)

Провідний вінницький шахіст Ілля Нижник одноосібно переміг на престижному відкритому чемпіонаті США серед 357 учасників, серед яких 17 є гросмейстерами. Нагадаємо, раніше Ілля був наймолодшим міжнародним гросмейстером планети.  

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Dima Boiko

    а де ж Святослав Семикрас?! Сумо чемпіон світу?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up