ТОП-10 команд з ігрових видів спорту на Вінниччині за 2022 рік. Рейтинг «20 хвилин»

ТОП-10 команд з ігрових видів спорту на Вінниччині за 2022 рік. Рейтинг «20 хвилин»
  • Наші професійні колективи з ігрових видів спорту прославляють країну на міжнародній арені і вдало виступають у чемпіонатах України. Під час війни всі вінницькі команди майстрів збережені.

Газета RIA і сайт «20 хвилин» cклали рейтинг спортивних команд на Вінниччині. Він, безумовно, є суб’єктивним. Але все ж відображає певну картину у місцевому спорті протягом 2022 року.

Цього разу наш рейтинг є дуже незвичним. Адже дещо у ньому, як і в інших сферах життя, пов’язано із війною і допомогою бійцям.  

«Вінницькі Вовки» (американський футбол, чоловіки, пропускає сезон)

На чільні місця ставимо команди, які найбільш активно проявили себе у волонтерстві під час війни.   

Відео дня

Нинішній чемпіонат України із американського футболу скасований. Але вихованці «Вінницьких вовків» в складі юнацьких збірних України здобувають призові місця на європейських змаганнях. Окрім того, активісти клубу організовано донатять військовим і влаштовують благодійні аукціони.      

«ОКС-ШВСМ-ЦОП» (хокей на траві, чоловіки, суперліга)

Лідер українського хокею на траві під час війни представляє країну на чемпіонатах Європи, нагадуючи європейцям про війну і необхідність допомагати нашій країні. Також підопічні тренера національної збірної Павла Мазура активно волонтерили, розвантажили і завантажували гуманітарну допомогу, особливо у перші місяці російської агресії. 

«Нива» (футбол, чоловіки, друга ліга)

Клуб збирав гуманітарну допомогу Україні за кордоном, організовував збір коштів серед вболівальників. Особливо «Нива» дбає про військових-фанів клубу. Приміром, про 19-річного захисника «Азовсталі» Назарія Гринцевича, який повернувся із російського полону.

«Добродій-Медуніверсит-ШВСМ» (волейбол, жінки, суперліга)

Колектив Юлії Якушевої стрімко прогресує. Він регулярно перемагає головних конкурентів, веде боротьбу за чільні місця в суперлізі і вихід до єврокубків.      

«МХП-Вінниця», Тростянець (волейбол, чоловіки, суперліга)

Наша чоловіча волейбольна команда наразі посідає третє місце в елітному дивізіоні. Зважаючи на значний відрив лідерів з Городка і Дніпра, найбільш вірогідною здається боротьба вінничан за бронзові медалі. 

«Вінницькі блискавки» (баскетбол, жінки, суперліга)

Основна клубна команда наразі посідає четверте місце із семи команд однієї з двох груп елітного дивізіону. Там же виступають і «МСДЮСШОР-Вінницькі блискавки», які замикають турнірну таблицю.

«ШВСМ-Олімпія» (хокей на траві, суперліга, чоловіки)

Друга за силою хокейна команда в Україні. Незмінний конкурент «ОКС-ШВСМ-ЦОП», який регулярно готує гравців до національної збірної України.  

«ЕМС-Поділля» (футбол, жінки, вища ліга)

Жіноча футбольна команда Вінниці зберігає за собою місце в елітному дивізіоні чемпіонату України, хоча наразі й не претендує на призові місця. Проте можемо побачити у Вінниці гру жіночих клубів «Шахтар» (Донецьк), «Динамо» (Київ) та інших грандів.    

ГК «Вінниця» (гандбол, чоловіки, вища ліга)

Гандбольний клуб «Вінниця» (ВДПУ-МДЮСШ № 3) під час війни підвищився в класі. Підопічні Наталії Свірщук прагнуть не лише закріпитися в другому за значимістю дивізіоні, але й поборотися за призові місця.

«Вінницькі Зубри» (баскетбол, чоловіки, вища ліга)

Підопічні Миколи Здирки через реорганізацію чемпіонату України підвищилися в класі. Стартували не дуже вдало, здобувши в стартових шести матчах лише одну перемогу.  

 

Читайте також:

Вінницькі гімнастки показали найкращі результати на міжнародному турнірі «Аврора» у Польщі

Вінничанка Юлія Швайгер стала чемпіонкою Ізраїлю з шахів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up