Аматорський чемпіонат України: шахісти у Вінниці розіграють 100 тисяч гривень

Аматорський чемпіонат України: шахісти у Вінниці розіграють 100 тисяч гривень
  • З 6 по 10 березня 2019 року у Вінниці відбудеться перший чемпіонат України з шахів серед аматорів із гарантованим призовим фондом на рівні 100 тисяч гривень. 
  • Турнір пройде на базі МДЮСШ № 6. Очікується 150-200 спортсменів із різних регіонів.
  • Організацією змагання опікується Вінницька обласна шахова федерація. Її виконавчий директор Георгій Галич поділився подробицями проведення першого чемпіонату України серед аматорів.

– Організувати цей чемпіонат було нелегко, адже він є дебютним. Близько трьох місяців ми боролися за право його проведення. І все ж отримали погодження у профільного Міністерства, яке поставило наше змагання у свій план. Тобто за успішні виступи нараховуються залікові очки, як і на будь-яких інших офіційних змаганнях. Ми беремо всі фінансові витрати на себе, на що погодилися у міністерстві.  

– Георгію, тобто призовий фонд на рівні 100 тисяч гривень гарантує саме Вінницька обласна федерація?

Відео дня

– Так. Також можливо, що своє плече підставлять партнери змагання і спонсори.

– Можна очікувати у Вінниці не лише представників сусідніх регіонів, але й дальніх?

– На сьогодні реєстрацію на сайті обласної федерації пройшли близько 120 шахістів із 24-х регіонів. Тобто ми побачимо у Вінницю всю шахову країну.

– Умови гри будуть задовільними?

– Вони будуть комфортними. Адже  шахісти гратимуть у двох сучасних залах, які нещодавно відремонтували. Ми також забезпечуємо високий рівень суддівства. Тому запрошуємо всіх гравців на чемпіонат України. Реєстрація проходитиме до самого початку турніру. 

– Які види заліку будуть на турнірі?                              

– Головним буде загальний залік серед призерів, незалежно від віку, статі і шахового рейтингу.

Окремо визначатимемо кращих серед жінок, дітей (у різних вікових категоріях), гравців із різними рівнями рейтингів. Нагороджуватимемо й кращих серед вінницьких шахістів (чоловіків і жінок), оскільки вони складатимуть більшість учасників чемпіонату.      

– Наскільки важливо проводити всеукраїнське змагання саме серед аматорів? Тобто серед гравців, які не мають звання майстра або гросмейстера. В багатьох країнах є такі чемпіонати?

– Аматорські змагання останніми роками набирають популярності у світі. Приміром, торік в Мінську (Білорусь) проходив любительський чемпіонат Європи, де було обмеження за міжнародним рейтингом.  Тому ми започаткуємо аналогічне змагання й в Україні. Сенс в тому, що аматори грають із рівними собі, і мають гарні шанси на перемогу. На відміну від багатьох інших турнірів.

– Скільки у нашому регіоні шахістів-аматорів?

– Майже всі! Професійний гравець – це той, який заробляє на життя виключно шахами. Їх у місті над Бугом можна перерахувати на пальцях однієї руки.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up