Обласну федерацію важкої атлетики очолив Ігор Любарський. Проведе у Вінниці Кубок країни

Обласну федерацію важкої атлетики очолив Ігор Любарський. Проведе у Вінниці Кубок країни
Костянтин Соцков вручає посвідчення очільника федерації Ігорю Любарському
  • Перед початком Кубку пам’яті почесного майстра спорту Івана Лозовського представили нове керівництво обласної федерації важкої атлетики.
  • Попередній голова Олександр Кошелєв багато зробив для розвитку виду спорту, але через переїзд до іншого регіону залишив цю посаду.  

Новим президентом обласної федерації важкої атлетики став підприємець Ігор Любарський, який до цього був віце-президентом громадської організації. Його заступником виявився інший відомий підприємець Юрій Корбут, який водночас є президентом жіночого футбольного клубу вищої ліги «ЕМС-Поділля» і членом виконкому обласного відділення НОК України.     

—Півроку я був віце-президентом обласної федерації. Намагався покращувати матеріальну базу та взагалі підтримував штангістів. Коли відкрилася вакансія очільника, погодився на цю посаду. Я люблю важку атлетику і готовий допомагати її розвитку, — сказав Ігор Любарський.

Відео дня

Він повідомив, що ставить перед собою амбітні цілі. Серед іншого, виховати у Вінниці олімпійця. Є молоді перспективні штангісти, які можуть претендувати на це. А поки що після Олімпіади-2024, у вересні цього року, Ігор Любарський проведе у Вінниці престижний Кубок України.

Виховав плеяду чемпіонів

Це були вже шості змагання пам’яті почесного майстра спорту Івана Лозовського. Він помер другого лютого 2018 року. Іван підіймав штангу ще в 1960-х роках і був чемпіоном збройних сил радянського союзу. Тренував багатьох відомих атлетів Вінниччини, адже був командувачем спортивної роти. Також Іван Романович написав серію книжок з історії вінницького спорту. 

 

 —Іван Лозовський тривалий час працював у спортивному клубі армії, пізніше — у нашій спортивній школі. Він виховав цілу плеяду відомих спортсменів, майстрів спорту міжнародного класу та України. Приміром, чемпіона світу серед студентів Костянтина Соцкова, Дмитра Бабича, Богдана Мойсєєва, Романа Байдацького. Останніми роками  Іван Лозовський працював на базі Вінницького кооперативного інституту. Там він відновив зал штанги, — сказав директор ДЮСШ «Колос» і заступник голови «колосівської» територіальної організації Вадим Мохник.   

Відбір на чемпіонат України

Змагання спільними зусиллями влаштували територіальна організація спорттовариства «Колос», обласна федерація важкої атлетики і обласний департамент гуманітарної політики.

У Кубку взяли участь близько 70 дорослих спортсменів із Вінниці, Турбова, Крижополя, Жмеринки і Тульчина. На поміст виходили майстри спорту із міста над Бугом Олександр Драч, Тетяна Вітвіцька, Андрій Москаленко, Володимир Торохтій, призер чемпіонату Європи серед кадетів Володимир Чмих (Турбів) та інші відомі і перспективні штангісти. Домінували господарі помосту, представники ДЮСШ «Колос».         

—Ці змагання є відбірковими для участі в дорослому чемпіонаті України. Він пройде в квітні цього року у Луцьку. До збірної мають увійти 3 —4 найсильніші жінки і 5— 6 чоловіків, — сказав старший тренер збірної області Костянтин Соцков.  

Важливість спорту для бійців

На Кубок області в якості почесного гостя був запрошений військовослужбовець 14-бригади оперативного призначення «Червона калина», майор Олександр Дзюбенко. Торік він проявив особливий героїзм, обороняючи місто Бузова на Київщині. Олександру вручили подяку за вагомий внесок у захист незалежності України.

—В юнацтві займався важкою атлетикою в спортивному товаристві «Колос». Віддав спорту половину свого життя. Нині у нашій військовій частині всі мають бути фізично розвиненими. Спортом займаються всі бійці. Не лише штангою, але й кросфітом та семиборством, — сказав Олександр Дзюбенко.           

Спортивна підготовка має особливе значення під час бойових дій.

—Бійці, які не займалися спортом хоча б на аматорському рівні, не можуть повноцінно виконувати бойові задачі. Такі люди не спроможні нормально донести до бойової позиції навіть екіпіровку і боєприпаси, що разом важать понад 30 кг, — пояснив майор.   

Читайте також:

Фрідайвер Ілля Чорний здобув срібло Кубку країни і виконав норматив майстра спорту

Вінницькі паралижники здобули медалі Кубку світу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up