Новинка: у Вінниці провели змагання з японської настільної гри рендзю

Новинка: у Вінниці провели змагання з японської настільної гри рендзю
  • У Вінниці тривають майстер-класи для юних вимушених переселенців.
  • 30 травня у Центрі професійно-технічної освіти № 1 провели змагання із різних логічних ігор. Їх організував міський Палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної.   

Півтора десятка дітей із Волновахи, Бучі, Харкова та інших гарячих точок нашої держави опановували найпростіші логічні ігри «Вгадай предмет», «Останній предмет» і «Рендзю». Серед них була і малеча дошкільного віку, від чотирьох років.

Особливо діткам сподобався спрощений варіант        японської гри настільної «рендзю». Для цього була використані шахівниця і шахові фігури.

Всі учасники майстер-класу і змагання отримали невеличкі сувеніри від НОК України у Вінницькій області.

Відео дня

Довідка

Рендзю (яп. 連珠 - низка перлин) — логічна настільна гра для двох гравців, спортивний варіант хрестиків-нуликів до п'яти в ряд. Він поєднує в собі, окрім спортивних елементів, також елементи мистецтва та філософії. Гра рендзю Виникла в Китаї понад чотири тисячі рокв тому. Жителі цивілізації інків і стародавнього Риму також грали в подібні ігри.

На початку нашої ери гра з Китаю потрапила до Японії, де набула найбільшого поширення. Ухвалений спортивний варіант і нинішня назва також виникли в Японії. Старі варіанти гри відомі також під назвами «Гомоку» та «гомокунарабе», що означає «п'ять каменів» та «п'ять каменів у ряд».

Читайте також:

Вінницький шаховий вундеркінд виграв дорослий опен-турнір

Вінницьким ветеранам спорту призначили стипендії, а паралімпійським призерам — грошові винагороди

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Поліщук

    Цікавий досвід! Тепер залишилось зіграти в шахи, використовуючи набори для гри рендзю...
  • Олександра Ярова

    дякуємо,що піклуєтесь про діток

keyboard_arrow_up