На майдані Незалежності підняли Олімпійський прапор на підтримку нашої збірної

На майдані Незалежності підняли Олімпійський прапор на підтримку нашої збірної
Урочисту церемонію провели на майдані Незалежності.
  • Вчора, 23 липня, в Токіо стартували ХХХІІ Олімпійські ігри.
  • На підтримку української національної олімпійської збірної у Вінниці підняли державний стяг та прапор Національного олімпійського комітету України.
  • Вінницю на Олімпіаді-2020 представлятиме Олег Царьков (стрільба кульова), на Параолімпіаді-2020 Олексій Денисюк (стрільба кульова) та Мар'яна Шевчук (пауерліфтинг).

Ігри ХХХІІ Олімпіади в Токіо триватимуть з 23 липня по 8 серпня. Паралімпійські ігри стартують на місяць пізніше 24 серпня.

158 спортсменів у складі національної олімпійської збірної представлять Україну на літніх Олімпійських іграх у Токіо. Вони виступатимуть у 25 видах спорту:

  • боксі, важкій атлетиці, велоспорті, веслуванні на байдарках і каное, гімнастиці, дзюдо, карате, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, сучасному п'ятиборстві, тенісі та інших.

 

Відео дня

Олімпійський прапор

У Вінниці, як і в інших містах, підняли Олімпійський прапор на підтримку українських атлетів.

Голова Вінницького обласного відділення Національного олімпійського комітету, дворазовий призер олімпійських ігор з плавання Павло Хникін розповів, що  цю почесну місію виконують вінничани, які стали призерами Олімпійських ігор минулих років.

На заході були присутні бронзова призерка Олімпійських ігор у Афінах, Заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках та каное Ганна Балабанова, бронзовий призер чемпіонату Європи, учасник Олімпійських ігор у Пекіні, Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики  Андрій Ковенко та срібна призерка перших юнацьких Олімпійських ігор, півфіналістка Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро з бігу на 400 метрів з бар'єрами, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Олена Колесниченко.

00_SV_02876.jpg

Підтримати олімпійців прийшли представники міської влади, спортсмени, учні спортивних шкіл та представники регіонального відділення Національного олімпійського комітету.

 

Вінничани на Олімпіаді-2020 

— На Олімпіаді Вінницю представлятиме Олег Царьков (стрільба кульова) — досить сильний спортсмен. Він призер Чемпіонату Європи-2020, Заслужений майстер спорту України. А на Паралімпіаді будуть Олексій Денисюк (стрільба кульова) та Шевчук Мар'яна (пауерліфтинг). Вболіватимемо за наших спортсменів. Бажаємо їм перемоги, — каже заступник голови комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Роман Семчук.

Після церемонії підняття прапора для учнів спортивних шкіл провели вікторину. 

Варто додати, срібного призера чемпіонату Європи-2020 долучили до складу олімпійської збірної України. 33-річний Олег Царьков буде виступати у двох вправах — стрільба з пневматичної гвинтівки та стрільба з малокаліберної гвинтівки.
 

 

Читайте також:

Дим на колишньому молокозаводі. Сім пожежних машин гасили склад «Соняху»

Блокування карти за два перекази на п'ять тисяч гривень: роз'яснення НБУ

Українців почали штрафувати за збір чорниці та лохини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up