Чемпіонат з тхеквондо: мудрість, смачна їжа та високі технології

Чемпіонат з тхеквондо: мудрість, смачна їжа та високі технології
Вінницька команда з тхеквондо тільки повернулася з Болгарії, де проводилися міжнародні збори з тхеквондо. На зборах приймали участь 140 спортсменів з 10 країн. Своїми враженнями поділилася ініціатор поїздки - засновник спортивного центру «Сенсей» Аліна Новинюк та її підопічні: Ярослав Карпенко та Вікторія Невесенко. Вони посіли призові місця!

Протягом восьми днів наші спортсмени з тхеквондо старанно тренувалися та на заключних змаганнях посіли призові місця. Команду України представляли спортсмени з Дніпропетровської, Вінницької та Івано-Франківської областей. З Вінниці на збори відправилися 11-річна Вікторія Невесенко та 12-річний Ярослав Карпенко. Вони отримали срібну та бронзову медалі.

 

Відео дня

Міжнародні збори дули дуже насиченими. Тренували чемпіони Європи, призери світу. Команди приїхали з Болгарії, Греції, Сербії, Македонії, Росії, Литви, ОАЕ, Білорусії, Молдови та України. Перше тренування починалося в 7.00, решта тренувань проводилися протягом дня аж до самого вечора. По перервах – басейн та відпочинок. Годували дуже смачно: на шведському столі були страви для найбільш привередливих їдоків.

«Спочатку ми тренувалися та відпрацьовували техніку. Потім відбувся турнір, - розказує 12-річний Ярослав Карпенко. – Я змагався зі спортсменами з Болгарії та Арабських Еміратів та посів треті місця. Там були сильні суперники. В них була висока техніка бою. Бувало, що ми навіть не знали деякі прийоми».

Тхеквондо побудоване на бою ногами, розказують спортсмени. В цьому його складність та привабливість. Адже ногою важче вдарити та захиститися, ніж рукою. Тренування націлені на те, щоб розвинути швидкість та хльосткість ударів ногами. Як кажуть тхеквондисти, щоб ноги «літали».

Previous Next

За словами тренера та засновника спортивного центру «Сенсей» Аліни Новинюк, в спортивній школі це перший виїзд закордон.

"Три роки назад я відкрила власний спортивний центр. На початку в мене було по 3 тренування в день, сім днів на тиждень. Я вкладала всі  сили на запуск своєї школи. Зараз в ній тренуються близько 250 учнів. Вже коли школа стабільно працює, я можу організовувати поїздки по світу та допомагати оплачувати проїзд найкращим учням. Щоб спортсмени були першими, треба постійно возити їх по світу. В кожній країні своя школа. Так вони набувають нового досвіду від майстрів з різних країн та напрацьовують свою майстерність. Треба постійно бути на гребні хвилі", - каже Аліна Новинюк. 

Тхеквондо – вид спорту, що постійно розвивається. Кожні півроку у правилах з’являється щось нове. Відповідно змінюються і шляхи заробляння балів для виграшу. Зараз це єдине бойове мистецтво, в якого з’явилися електроні системи – жилети та шоломи.

«Спочатку ми тренувалися в звичайних жилетах. Потім під час бою ми вдягали електронні жилети та шоломи. Коли наноситься удар, результати висвічуються на екрані. Це дуже справедливо», - розповідає 11-річна Вікторія Невесенко, що посіла на змаганнях 2-ге місце.

 

Загалом, спортсменам на змаганнях дуже сподобалося. Кажуть, що тхеквондо випромінює дуже дружелюбну атмосферу. Там немає національності. В якій би ти не був країні, це порядність, доброзичливість та прийняття.

Мати Віки Анжела Невесенко каже: «У вік комп’ютерів ми маємо підтримувати дитину в її розвитку. Тому треба намагатися брати участь в подібних заходах. Цей досвід не вимірюється в грошах. Це міг би бути інший вид спорту. Головне – це труд. По суті це був перший великий вихід на килим та  перший великий крок. Треба було подолати невпевненість та страх. Але бажання перемоги народжує сміливість. Треба зосередитися, зібрати всі свої вміння та відкритися. Потім така сміливість буде проявлятися всюди в житті». 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дарья

    В мене знайомий водить свого сина 6 років на тхеквондо, і буквально малий його походив з 5 місяців і такі результати хороші показав, навіть переміг у поєдинку хлопчика з жовтим поясом. Все залежить від тренера. Такі результати за такий короткий проміжок часу. Я була в захваті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up