Бій закінчився нокаутом. Боксер з Вінниці Сергій Богачук захистив титул чемпіона Америки

Бій закінчився нокаутом. Боксер з Вінниці Сергій Богачук захистив титул чемпіона Америки
  • В американському Монтебелло відбувся поєдинок, в якому зустрічалися чемпіон WBC Continental Americas Сергій Богачук і американець Натаніель Галлімор. Поєдинок тривав шість раундів.

В суботу, 28 січня, в Монтебелло (Каліфорнія, США) у головному поєдинку вечора у ліміті першої середньої ваги (до 69,9 кілограмів) український боксер родом з Вінниці Сергій Богачук відстояв титул чемпіона WBC Continental Americas у протистоянні з Натаніелем Галлімором, пише 24 канал.

Було заплановано провести 10 раундів, проте поєдинок було зупинено вже у шостому. Галлімор закрився у блок та припинив відповідати на удари Богачука. Рефері зупинив бій, зафіксувавши перемогу українця технічним нокаутом.

Відео дня

Захист чемпіонського поясу не став легкою прогулянкою для українського боксера. 37-річний американець ямайського походження захопив центр рингу і завдав кілька небезпечних ударів.

В наступних раундах обидва боксери влаштували справжню рубку. Суперники обмінялися серією потужних ударів і під кінець третього раунду було видно, що уродженець Ямайки відчутно підсів фізично.

У наступній трихвилинці Галлімор спробував переломити хід поєдинку, завдавши болючого апперкоту, розбивши нашому земляку носа. Втім, це не вибило Сергія з колії. Це тільки розлютило Богачука. 27-річний уродженець Вінниці підняв темп, змусивши Галлімора повністю перейти в режим виживання. Українець продовжував «місити» ударами суперника. Поразка американця була питанням часу.

У шостому раунді Богачук притис до каната Натаніеля, не даючи йому можливості відповісти. Одностороннє побиття американця зупинив рефері. Сергій Богачук одержав перемогу технічним нокаутом і захистив титул чемпіона.

Перемога над Галлімором стала 22-ю для українського чемпіона. Усі вони здобуті достроково. Єдиної поразки Богачук зазнав у 2021 році, коли американець Брендон Адамс відібрав у нього пояс WBC Continental Americas.

У бокс потрапив у 15 років

Сергій Богачук народився 24 квітня 1995 року у Вінниці. Як усі діти та підлітки, хотів потрапити в секцію боксу, щоб навчитися постояти за себе, пишуть на сайті Я вінничанин. Сім’я жила небагато, а усі секції з боксу у місті були платними. Одного дня в школу прийшов тренер, який набирав дітей у секцію безкоштовно. Почав займатися боксом Сергій у доволі пізньому, для початку, віці — 15 років. 

Пройшов рік тренувань з боксу і Сергій переходить під опіку тренера Миколи Маньковського. Увесь аматорський період Сергій Богачук провів під тренерством Миколи Маньковського. У аматорській кар’єрі мав середній рівень, достроково не програвав бою.

Основні досягнення вінничанина за період аматорської кар’єри:

  • двічі ставав чемпіоном України до 22 років;
  • отримав титул Чемпіона України серед молоді;
  • майстер спорту міжнародного класу;
  • срібний призер у чемпіонаті України серед дорослої категорії.

В напів професійному боксі (WSB-категорія) Сергій провів чотири бої. Уже на початку 2016 року, в четвертому поєдинку, Сергій здолав олімпійського чемпіона та чемпіона світу у своїй ваговій категорії Роніеля Сотолонго. Результат успішного поєдинку привернув увагу агентів з професійного боксу.

У нокдауні не бував

До професійного боксу Сергій Богачук потрапив в лютому 2017 року. Майже всі бої в професійній категорії боксу провів в США, два з них — у Росії та Мексиці. 

У Сергія класичний стиль бою, незважаючи на це у нокдауні вінничанин ще не бував. За даними спеціалістів швидкість та захист Сергія не найкращого рівня.

Бої Сергія Богачука за 2019 рік в професійному боксі:

  • перший серйозний суперник Сергія був Клеотис Пендарвис, якого наш земляк переміг за три раунди, бій відбувся у березні 2019 року;
  • другий суперник Фредді Ернандес, з яким Сергій впорався за п’ять раундів;
  • третій суперник, з яким Сергій справився за чотири раунди, став Тайрон Брансон, який славився своєю можливістю відправляти суперників у нокаут.

На початку кар’єри в професійному боксі тренером Сергія був Абель Санчес. Через деспотичні нахили останнього, співпраця припинилася. Сергій перейшов до тренера Мені Роблеса, з яким продовжує співпрацю. У професійному боксі отримав прізвисько «El Flaco», яке з іспанської перекладається як «Худий». 

Сергій веде кар’єру в США, проживав у штаті Каліфорнія, місто Лос-Анджелес. Іноді приїздив до рідної Вінниці. З початком повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого 2022 року, боксер повернувся до України і вступив до лав ЗСУ, де служить разом з братом.

 

Читайте також:

Патріотичні і ліричні. Художник Володимир Козюк створює картини в тандемі зі штучним інтелектом

Протези бійцям безкоштовно: як військовим повернути ноги і руки, втрачені на війні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ганна Хомячук

    МОЛОДЕЦЬ 💙💛
  • Valentyn Malovanyy

    👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻💙💛👍💪🤝
  • Надія Іващенко

    Збережи Боже Героїв України
  • Тетяна Сергеєва

    МОЛОДЕЦЬ.

keyboard_arrow_up