Як освітити свою оселю без електрики? Зібрали корисні поради

Як освітити свою оселю без електрики? Зібрали корисні поради
  • Росія продовжує наносити ракетні удари по об’єктам критичної інфраструктури і українці вимушені жити в умовах обмеженого споживання електроенергії та постійних відключень.
  • І вже добре знаючи ворога можемо припустити, що на холодні періоди року ситуація може погіршитися.
  • Тому зібрали ряд корисних порад, як освітити свою оселю без електрики.

Світлодіодні ліхтарі

Це компактні та економні пристрої, які забезпечують тривале освітлення, працюючи від акумулятора або батарейки до 30−50 тисяч годин. Їх можна придбати за ціною від 300 грн до понад 1 тисячі грн. 

Гірлянди на батарейках

Це не те, що заміна освітленю, але допомогти уникнути повної темрями допоможуть. Гірлянди на батарейках можуть працювати тиждень. Вартість таких гірлянд починається від 100 грн.

Світлодіодні свічки

Інший варіант — це світлодіодні свічки. Вони оснащені системою зі світлодіодним світильником, працюють від батарейок, найчастіше від моделей АА або ААА в кількості від двох до трьох штук.

Відео дня

Світлодіодна імітація дозволяє отримати хороше освітлення, порівнянне з роботою звичайних свічок. Звісно, особливої яскравості не варто очікувати, оскільки штучне полум'я для більшої реалістичності може мерехтіти, стаючи по черзі світлішим або темнішим.

Але головна перевага світлодіодних свічок — їх безперечна безпека. Під час використання батарейки доводиться регулярно міняти, одного комплекту звичайно вистачає на 3-4 вечори освітлення, в залежності від потужності акумуляторів.

Кільцева лампа

Також можна освітити кімнату за допомогою кільцевої лампи. Здебільшого її використовують для зйомки відео та створення студійного освітлення. Така лампа може освітити всю кімнату. Вони бувають різних розмірів — від маленької настільної до великої зі штативами. Чим більша лампа та її кільце, тим більша площа освітлення. Вони працюють від повербанка чи на батарейках.

Гасові лампи

Їх зазвичай використовують для походів та туризму, але зараз вони  знаходять своє місце у домівках українців.
Гасові лампи прості у користуванні і можуть горіти без дозаправлення до 20 годин, залежно від розміру. Ціна на такі лампи починається від 650 грн. 

Світлодіодні стрічки

Ці стрічки можуть підключатися до постійного струму або працювати від батарейок, забезпечуючи якісне освітлення приміщень розміром 15−20 кв. м. Найдешевші світлодіодні стрічки коштують від 70 грн, тоді як більш модернізовані моделі доступні за ціною від 300 грн.

LED-світильники із USB-зарядом

LED-світильники із USB-зарядом стали популярним вибором для багатьох сімей. Ці світильники заряджаються від мережі і можуть працювати автономно від 2 до 8 годин. Крім того, їх можна заряджати від павербанка, що робить їх надзвичайно зручними. Вартість таких світильників становить орієнтовно 700 гривень.

Сонячні лампи

В умовах частих відключень електроенергії в Україні сонячні лампи стають популярним вибором серед населення. Ці лампи вловлюють сонячне світло вдень і автоматично вмикаються з настанням темряви, забезпечуючи освітлення без використання електрики.

Сонячні лампи є екологічно чистими, оскільки зменшують вуглецевий слід. Їх легкий монтаж і бездротовий дизайн дозволяють розміщувати їх будь-де, від садів до внутрішніх двориків. Однак, ефективність цих ламп може знижуватися в похмурі дні або взимку, коли сонячне світло мінімальне

Генератор

Цей варіант, звісно, є найдорожчим, але водночас й найкращим. Щобільше, завдяки йому можна заряджати техніку, мобільні телефони чи павербанки, й використовувати електроприлади. Ціни на бензинові генератори стартують від 15 тисяч гривень.

 


Читайте також:

Як події десятирічної давності відображаються на сьогоденні, або що не так з реєстрацією ВОЦ МСЕ?

За рік на Вінниччині придбали дронів на 234 мільйони гривень: у кого та по скільки купляли?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up