Різдвяне печиво: три найкращих рецепта смачних десертів

Різдвяне печиво: три найкращих рецепта смачних десертів
  • На Різдво традиційно готують багато солодощів. Зазвичай це кекси, штруделі, пироги, торти і пряники.

Ми поділимося рецептами смачного і красивого домашнього печива.

Імбирне печиво на Різдво

Час приготування: 2 години

Інгредієнти:

Відео дня
  • 125 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 125 мл меду
  • 1 жовток
  • 375 г борошна
  • 1 склянка цукрової пудри
  • Сік 1 лимона
  • 1 ч.л. сухого імбиру
  • 1/2 ч.л. кориці
  • 1/2 меленої гвоздики
  • 1 ч.л. соди
  • Кондитерські фарби, посипка, драже – для декору

Різдвяне печиво: три найкращих рецепта смачних десертів, фото №1 на сайті 20minut.ua

Спосіб приготування:

  1. Збийте масло з цукром. Додайте мед, жовток і ще раз гарненько збийте. Всипте борошно, прянощі і соду. Замісити тісто і поставте в холодильник на годину.
  2. Розкачайте на аркуші пергаментного паперу охолоджене тісто і виріжте чоловічків. Обережно перенесіть папір з чоловічками на деко.
  3. Випікайте в духовці 10 хвилин при температурі 180 ° С. Дайте печінкою охолонути.
  4. Приготуйте глазур. З'єднайте цукрову пудру з лимонним соком і добре перемішайте.
  5. Розділіть глазур на кілька мисочок, в кожну додайте по краплі кондитерських фарб.
  6. Відріжте куточок у одноразового пакета, закладіть в пакет глазур і видавлюйте її, прикрашаючи печиво. Поки глазур не застигла, присипте її драже.

Дивіться відео «Найкращі різдвяні десерти різних країн»:

Печиво на ялинку

Різдвяне печиво: три найкращих рецепта смачних десертів, фото №2 на сайті 20minut.ua

Час приготування: 1 година

Інгредієнти:

  • 175-185 г борошна
  • 65 г масла або рослинно-вершкової суміші
  • 60 г цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • Різнобарвні карамельні цукерки

Спосіб приготування:

Просійте в миску борошно, додайте яєчний білок, лимонний сік, цукор і рослинно-вершкову суміш. Розітріть руками і замісить тісто. Скачайте в кулю, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на 15-30 хвилин.

Підготовлене тісто розкачати, виріжте формами печиво і акуратно перекладіть на деко, застелене пергаментним папером.

За допомогою коктейльної трубочки виріжте отвори, щоб готові печива можна було повісити на ялинку. Ковпачком від фломастера або кришкою від пляшки виріжте отвори на самому печиво.

Поставте деко з печивом в духовку, розігріту до 180 °С, на 4-5 хвилин.

Дістаньте печиво з духовки і змастіть жовтком, змішаним з водою. В отвори насипте дроблення різнокольорову карамель і знову поставте в духовку. Коли карамель розплавиться, а печиво придбає золотистий колір, дістаньте з духовки і дайте печінкою охолонути, щоб карамель добре застигла.

Акуратно зніміть з пергаменту і протягніть стрічки.

Печиво з грецькими горіхами

Різдвяне печиво: три найкращих рецепта смачних десертів, фото №3 на сайті 20minut.ua

Час приготування: 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г масла
  • Сіль
  • 1 крапля мигдального екстракту
  • Кориця
  • Ваніль
  • Імбир
  • Кардамон
  • 75 г мелених волоських горіхів
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

Борошно змішати разом з цукром, сіллю і прянощами. Додати нарізане кубиками холодне масло і розтерти руками або збити в комбайні.

Додати мелені горіхи, яйце і замісити тісто. Поставити його в холодильник мінімум на півгодини. Розкачати на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною близько 5 мм. Вирізати за допомогою формочок печиво.

Викласти на застелене пергаментом деко і випікати при 180 ºС протягом 10-15 хвилин.

Готове печиво остудити, прикрасити шоколадною глазур'ю і половинками волоських горіхів.

 

Читайте також:

Відкриття резиденції святого Миколая під питанням, але динозаврів встановлюють

У вінницькому зоопарку підготували нову програму для сімейного відпочинку

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up