Готуйте плед і теплий чай: ТОП-5 осінніх книг, які зроблять вихідний день ще затишнішим

Готуйте плед і теплий чай: ТОП-5  осінніх книг, які зроблять вихідний день ще затишнішим
Фото ілюстративне: thepoint.rabota.ua
  • Щоб перетворити звичайний вихідний день на особливо атмосферний, іноді достатньо відкрити хорошу книгу.
  • Редакція 20minut.ua підготувала добірку історій, які зможуть надихнути, розчулити й зробити вас трішки щасливішими у ці холодні миті листопаду.

Пізньої осені, коли на дворі холодно, рано темніє і серед кольорів переважає сірий, дуже легко піддатись меланхолії й все частіше відчувати сум. Кажуть, хорошими «ліками» у такому випадку будуть позитивні емоції. Де їх шукати? Звичайно, у книгах.

Пропонуємо вашій увазі п'ять емоційних книг, які позбавлять осінньої апатії.

Реквієм для листопаду

• Автор: Дзвінка Матіяш
  • Жанр: любовний роман

Відео дня

Це повість, яку можна починати читати з будь-якої сторінки, бо вона не має єдиної очевидної сюжетної лінії. Це книга — збірка переживань і оголених нервів. Головна героїня важко переживає смерть матері. Дівчині доводиться вчитися жити з втратою і шукати нові способи заповнення душевної порожнечі. Завдання це не з простих, бо потрібно занурюватись глибоко у власні страхи, сумніви, комплекси й вагання...

Ожинове вино

• Автор: Джоан Гарріс
  • Жанр: сентиментальний роман

Головний герой книги — відомий письменник Джей, який переживає не найкращі часи. Чоловік загубився у собі й не відчуває більше потрібного натхнення. Все частіше Джей повертається подумки у минуле, де затишно й спокійно. А коли зрештою наважується поїхати до свого дитячого «місця сили», його життя докорінно змінюється! Це книга про пошук себе, про важливість внутрішніх орієнтирів і данину щирим мріям, а також про сміливість, любов і солодке ожинове вино.

Моя бабуся просить їй вибачити

• Автор: Фредрік Бакман
  • Жанр: роман; сучасна проза

Книга-бестселер відомого сучасного шведського письменника просякнута ніжністю, теплом і легким гумором. Це історія про багатогранне життя — веселе й сумне, болюче й дивовижне, неповторне й захопливе. Роман про дружбу між семирічною онукою і її дивакуватою, на перший погляд, бабусею. А ще про інакшість, втрату, прощення і примирення. Одним словом, книга, яка байдужим не залишить нікого!

Заговорено на любов

• Автор: Катерина Бабкіна
  • Жанр: поезія

Катерина Бабкіна — одна із найвідоміших сучасних українських авторок. Її зірка поезії «Заговорено на любов» ніби створена для неспішного читання восени. Чому? Бо кожен вірш наповнений емоціями й чуттями. У словах поетки кожен читач знайде щось написане спеціально для нього й зможе глибше пережити любов, радість, сум і гіркоту, а також страхи, сподівання, надії та всеосяжне щастя.

Ліки від меланхолії

• Автор: Рей Бредбері
  • Жанр: наукова фантастика

Читати Рея Бредбері, говорять літератори, можна у будь-яку пору року. Його книги не просто занурюють у потрібну атмосферу, а дозволяють відчути її максимально глибоко, всіма нотами душі. До збірки «Ліки від меланхолії» увійшли оповідання, які підтверджують, що надія є завжди. Серед історій, на сторінках книги, є ті, що змушують сумувати й розмірковувати, ті, що надихають і заспокоюють, ті, що повертають віру в чудеса й викликають щиру посмішку...

Отож, приємного читання!

Десять тисяч годин роботи та тисяча сторінок: вінничанин написав книгу про життя Ісуса до 33 років

«Здається, я писав завжди». Що відомо про життя і творчість Євгена Гуцала