Де та за скільки придбати новорічну ялинку у Вінниці?

Де та за скільки придбати новорічну ялинку у Вінниці?
  • Новорічні приготування у самому розпалі, тому головний атрибут майбутніх свят – найпопулярніший товар на сьогодні.
  • Ми проїхалися по офіційним «точкам» продажу ялинок та дізналися скільки коштують новорічні красуні цього року.

 

Взагалі у Вінниці офіційно функціонують шість локацій продажу ялинок: площа біля Центрального ринку, Привокзальний ринок 1 та Привокзальний ринок 2, Муніципальний ринок, Урожай і ТЦ «Вишенька».

Спершу ми заїхали на Центральний ринок. Асортимент не вразив. Тут можна придбати невеликі «мотанки» від 30 до 70 см. Коштуватимуть вони 60-100 гривень. Якщо брати до уваги метрові та півтораметрові сосни, то їх ціна варіюється від 200 до 300 гривень за дерево. Значно ширший вибір штучних ялинок. Ціна на них становить від 250 до 6,5 тисячі гривень. За словами продавця, ціна залежить від матеріалу, з якого виготовлена ялинка.

– Якщо бажаєте придбати велику ялинку, то краще їдьте на вокзал, – радять продавці.

Відео дня

Тож наступною точкою став Привокзальний ринок. Півтораметрові сосни коштують від 200 гривень, ялинки від 350. Одні продавці рахують ціну за висоту дерева, інші за його пишність, тому сторгувати ціну можна. На деревах можна помітити чіпи:

– Зараз всі ялинки чіповані. Це для того, щоб покупці розуміли, що дерево зрубане легально, – говорить продавчиня Світлана.

На ялинкових базарах за допомогою спеціальних пристроїв дерева пакують у сітки. Так вони займають менше місця

Дуже популярними цього року стали ялинки-мотанки – це гарно складені гілки ялинок чи сосен, які щільно перев’язані нитками. Такі новорічні дерева зазвичай мають різноманітні розміри, але не більше одного метра. Основа такої ялинки – деревина.

– Наші підставки виготовлені із липи. Вона набирає вологи і таким чином гілкам вистачає, щоб не засохнути одразу. Через місяць гілки потемнішають, це означатиме, що дерево варто утилізувати, – посянює Світлана.

Такі ялинки коштують від 50 до 200 гривень.

Якщо мова йде про високу пишну ялинку, то продавці можуть запропонувати приїхати у конкретний час, аби придбати «щойно зрубане» дерево. На Привокзальному ринку 1 можна купити ялинки з Вороновиці.

Найбільший асортимент ялинок та сосен на ринку Урожай. Там продавці зробили невеликі «коридори» з дерев: ялинки, сині ялинки, сосни. 

За середню ялинку тут доведеться віддати 400 гривень. Пройшовши трохи далі, можна знайти двометрову ялинку за 350 гривень, а смереку за 650 гривень. Трохи вища сосна обійдеться вже у 900 гривень. Ці дерева привезли спеціально з Івано-Франківської області.

Крім того, на цьому ялинковому базарі можна знайти голубі ялинки. Коштують вони дорожче. Двометрова красуня обійдеться в 1400 гривень. Нижчі голубі ялиці вартують одну тисячу гривень, щоправда продають їх в горщиках і черга за такими деревами не мала.

Так само тут можна знайти «мотанки» з ялинкових та соснових гілок. Ціни на такі новорічні символи варіюються від 50 до 500 гривень – все залежить від висоти дерева.

Продавці ялинок пропонують придбати гілочки за 10 гривень та новорічні віночки за 60-70 гривень.

Загалом, ціни на ринках приблизно однакові. Тому остаточна вартість новорічної ялинки залежить від вашого уміння торгуватися та бажання і можливість продавців скинути ціну.

Читайте також: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Марія

    синя ялина в червоній книзі
  • Танюша Кузьмінчук

    Через вирубування лісів, скоро карпати та околиці покажуть нам стихійні лиха. Хіба жадібність до грошей варта цього?

    Vitaly Povar reply Танюша Кузьмінчук

    А Вам не приходило на думку що ці ялинки давно вирощують саме для продажу, розмір не дувує? чи це верхівка зрізана? Там де були чагарники підприємливі люди облаштували все для вирощування.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up