«Правила виживання»: як вибрати якісний чай? (ПРЕС-СЛУЖБА "ІНТЕР")

«Правила виживання»: як вибрати якісний чай? (ПРЕС-СЛУЖБА "ІНТЕР")

У вівторок, 14 травня, о 14:45 дивіться на "Інтері" новий випуск ток-шоу «Правила виживання». У цій програмі йтиметься про критерії якості чорного і зеленого чаю і про те, на що варто звернути увагу при виборі заварки.

Чай - найпопулярніший напій у світі. В Україні дев'ять з десяти чоловік п'ють чай в будь-який час дня і ночі. Цей напій бадьорить, втамовує спрагу, а ще - сприяє спілкуванню, тому що пити чай в компанії набагато веселіше. Однак якщо чай вибрати неправильно, він не тільки не принесе користі, але може ще й нашкодити здоров'ю.

Сьогодні на полицях магазинів - сотні сортів. Як в них розібратися і вибрати справжній, якісний і корисний чай? Яка різниця між великолистовим і пакетованим чаєм? Що саме кладуть виробники в чайні пакетики? І чим небезпечна скоба на пакеті улюбленого чаю?

Відео дня

«Основними зовнішніми критеріями при виборі хорошого чаю є: свіжість, про що свідчить яскравий, але при цьому не різкий аромат; натуральність - відсутність добавок, барвників, ароматизаторів; цілісний лист; однорідність сировини - чайні листочки одного розміру і мають однаковий колір і форму, - розповідає експерт програми «Правила виживання» Дмитро Філімонов, чемпіон світу з заварювання чаю. - Чай в пакетиках - це технологія, яка прискорює процес заварювання і спрощує життя. Але потрібно враховувати, що саме там знаходиться: якісна сировина з перевірених плантацій або чайне сміття? Якщо на дні пачки, в якій лежать пакетики чаю, ви побачите пил, найімовірніше, недобросовісні виробники поклали в пакетики не чай, а відходи чайного виробництва. Справжня чайна заварка не просипається крізь пакетики».

Який чай краще купувати: в упаковці або на вагу? Як можна підробити чай, маскуючи дешевий сорт під дорогий? Скільки часу чай зберігає свої якості? Що відбувається з чаєм, коли він починає контактувати з повітрям, світлом або піддається перепадам температур? І скільки чашок чаю в день корисно випивати для здоров'я? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Правил виживання»: ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук; виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов; заступник начальника Головного управління Держпродпотребслужби м.Києва Олександр Овчаренко; начальник відділу контролю якості підприємства з виробництва чаю Людмила Гордійчук; лікар-терапевт Вікторія Зубицька; чемпіон світу з заварювання чаю Дмитро Філімонов; чайний експерт Максим Липко; адвокат Ібрагім Татієв; мандрівник Максим Заселян. У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску - телеведуча Тетяна Цимбал.

«Чай для мене - це задоволення і відпочинок, а ще - можливість зупинити стрімкий хід подій і насолодитися прекрасним смаком напою, - зізнається Тетяна Цимбал. - Під час подорожей пробувала різні сорти в багатьох країнах, але вдома завжди заварюю зелений листовий чай, додаючи до нього тільки натуральні інгредієнти: імбир, м'яту, лимон. Впевнена, наше здоров'я, наш настрій і все наше життя залежать від нас самих. Від наших рішень. Від нашого вибору. Тому програма «Правила виживання» дуже потрібна. Завдяки цьому проекту ми розуміємо, чим ми ризикуємо, стикаючись з неякісними продуктами, і як в існуючих умовах жити гідно, комфортно і без ризику для власного здоров'я».

Не пропустіть нові випуски ток-шоу «Правила виживання» - з вівторка по п'ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер». Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами, пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту  https://pravyla.inter.ua/  або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up