Перемогу незрячому спортсмену допоміг здобути Володимир Адамчук (Прес-служба УТОС)

Перемогу незрячому спортсмену допоміг здобути Володимир Адамчук (Прес-служба УТОС)

38-річний працівник вінницького УТОСу Костянтин Ільницький отримав золоту медаль на Всеукраїнському чемпіонаті по дзюдо серед спортсменів з вадами зору. 

Змагання проходили 18-19 лютого у місті Рівне в приміщенні спортивного клубу «Олімпійські надії», де активно займається параолімпійська збірна. Участь у них взяло більше 60-ти незрячих спортсменів. Жінки і чоловіки змагалися у різних вагових категоріях, від 60 – ти кг. Наш Костянтин змагався і переміг у категорії до 100 кг.


Поки бачив, спортсмен активно займався самбо та греко-римською боротьбою, а коли повністю втратив зір перейшов лише на тренування по дзюдо. На сьогоднішній день для незрячих в категорії єдиноборства залишили цей такий вид боротьби. 


Уже два роки хлопця тренує заслужений майстер спорту, переможець багатьох чемпіонатів, учасник параолімпіади 2008 року Микола Левицький. Познайомилися, коли Констянтин увійшов до збірної області, завдяки організації «Інваспорт». Це державна організація, яка допомагає людям з обмеженими можливостями розвивати себе у спорті. А також приймає активну участь у підготовці параолімпійців. До речі, на останній параолімпіаді в Ріо-де-Жанейро Україна здобула 117 медалей і посіла третє місце, обійшовши США. Після того, як будівельна компанія Володимира Адамчука виконала свою обіцянку, побудувала новий будинок і  передала 29 квартир УТОСу, Костянтин із своєю родиною перебрався до Вінниці. Зараз спортсмен тренується чотири рази на тиждень, адже по переду змагання у Європі, на які потрібні чималі кошти. Сподівається спортсмен на підтримку держави та меценатів.


Чоловік повністю втратив зір в 26 років, через нещасний випадок та залишився з маленькою донькою Оленою на руках, адже мати їх покинула. На Водохреща, він поїхав до Браїловського монастиря. Там за руку взяла його дівчина Наталя аби провести до каплички. З тих пір пара не розлучається, уже 12 років. Народилося ще двоє діточок Давид та Ульяна. У спортсмена  велика і щаслива сімя,  хоча бачив він лише свою старшу доньку від першого шлюбу. На радість батьковій 10-літній син Давид в минулу суботу зайняв перше місце на дружній зустрічі між вінницькими клубами по дзюдо.


За словами Костянтина, вінницька команда на республіканському чемпіонаті гідно представила область і виділялася серед інших учасників, завдяки суттєвій матеріальній підтримці Володимира Адамчука, власника компанії «AVM». Саме він одразу відгукнувся на прохання спортсмена придбати для них сучасну фірмову спортивну форму. 


Ми так яскраво про себе заявили з самого початку змагань, що у нас не було іншого виходу, як тільки перемогти. Тим більше, що Володимир повірив у нас і я будь-що хотів привезти йому обіцяне перше місце, - розказав Ільницький. – Адже матеріальна база, віра та підтримка це невід’ємна частина перемоги будь-якого спортсмена. 

 

Олена Анатолієва

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up