Ладижинська ТЕС працює лише одним блоком, але чекає на високе навантаження влітку (Прес-служба ДТЕК)

Ладижинська ТЕС працює лише одним блоком, але чекає на високе навантаження влітку (Прес-служба ДТЕК)

Рівно місяць, як в України діють надзвичайні заходи в енергетиці через блокаду постачання вугілля з окупованого Донбасу.  До того ж справдилися прогнози міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика про те, що в період з березня по червень 2017 р. в Україні виникне надлишок електроенергії, – про це міністр сказав ще в листопаді минулого року. 

Тому, згідно команд диспетчера української енергосистеми, теплові електростанції тримають «оборону». Саме ТЕС  знову вимушені маневрувати потужністю, що негативно відбивається на стані і без того зношеного обладнання. Так, з 19 лютого по 6 березня Ладижинська ТЕС вночі працювала тільки одним енергоблоком. А з 7 по 12 березня режим роботи 1 блоком поширився і на денний період. Для споживача ця інформація може нічого не сказати. Проте для енергетиків та обладнання – це період надмірного напруження й неекономічного використання. Адже в разі порушень роботи цього єдиного енергоблоку ТЕС повністю зупинить виробництво теплової та електричної енергії на невизначений термін – «сяде на нуль». Щодо економіки виробництва, то робота одним блоком з п’яти можливих – це надзвичайно високі витрати при мінімальному доході.

 

головний інженер ДТЕК Ладижинської ТЕС Вадим Сімаков«Ладижинська ТЕС працює нижче мінімального складу не тому, що у нас проблеми з вугіллям. Станом на 15 березня 2017 року у нас на складі знаходиться 156 тис. тонн вугілля і паливо продовжує надходити на станцію, – пояснює головний інженер ДТЕК Ладижинської ТЕС Вадим Сімаков. – Сьогодні практично на повну потужність працюють АЕС та ГЕС, адже весна – період паводку, ріки наповнені і є можливість працювати гідроенергетиці. Проте рівень води згодом спаде. А АЕС не зможуть нести максимальне навантаження через високі температури та необхідність ремонтувати обладнання. Крім цього, тяжке становище чекає на ТЕС, які працюють на антрацитовому вугіллі, адже його постачання повністю зупинене з Донбасу. Тому вже з червня ми очкуємо підвищення навантаження теплової енергетики до максимального. Це означає, що в окремий період ми будемо затребувані повним складом і 4-5 п’ятьма блоками. І це не балачки, а реальність!».


За словами Вадима Сімакова, весь ланцюжок ретельно розробленої на 2017 рік ремонтної кампанії для ТЕС довелося переробити.  Наразі ремонти перенесені на весну, а терміни виконання робіт доволі стислі. То ж виводити працівників у вимушений простій не планують. Зараз у наших ремонтників багато роботи. Йде активна підготовка до роботи Ладижинською ТЕС максимальним складом та проходження наступного осіннє-зимового періоду. Так, з 7 березня в поточний ремонт був виведений енергоблок №3. Планується, що роботи з відновлення обладнання цього енергоблоку завершаться до 27 березня 2017 року.  Завдяки ремонту станція сподівається  відновити потужність енергоблока з 260 до 290 МВт. 


Для довідки. За вимогами нормативних документів ТЕС в зимовий період повинні працювати не менше ніж 2-ма енергоблоками щоб у разі технологічних порушень і зупинки одного з них, другий енергоблок зміг залишатися в роботі та забезпечити «підйом» ТЕС і не допустити припинення подачі тепла в місто.


 

Довідка

ДТЕК Енерго - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію та дистрибуцію електроенергії в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. В. о. генерального директора ДТЕК Енерго – Дмитро Сахарук.


У портфель активів з вуглевидобутку, теплової енергетики й дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт; 6 підприємств з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 4,4 млн клієнтів.


ДТЭК – стратегічний холдинг, що здійснює управління операційними компаніями з активами у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу. Чисельність співробітників ДТЕК – 118 тисяч осіб. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.


Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у 2015 році склав 38,3 млрд кВт∙год, з яких 634 млн кВт∙год забезпечила ВЕС, передача електроенергії мережами – 45,1 млрд кВт∙год., видобуток вугілля – 28,7 млн тонн, видобуток природного газу – 1,3 млрд куб. м.


Додаткова інформація про компанію: www.dtek.com.


У всіх містах діяльності своїх підприємств ДТЕК реалізує проекти соціального партнерства. Докладніше про це — spp-dtek.com.ua.

     


 

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up