«Корисна програма»: як вибрати солодкі апельсини?

«Корисна програма»: як вибрати солодкі апельсини?
  • У вівторок, 4 лютого, о 10:00 на «Інтері» дивіться новий випуск «Корисної програми» — про апельсини.
  • Ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розкажуть, на що звертати увагу при виборі цих цитрусових, чим вони корисні і чим відрізняються різні сорти.

Яскравий колір, насичений смак, вітамінний склад — все це робить апельсин одним з найпопулярніших фруктів в світі. Ці цитрусові часто їдять, наприклад, для того, щоб побороти авітаміноз або підвищити імунітет. В одному великому плоді міститься необхідна нашому організму добова норма вітаміну С. Апельсини також використовують як приправу до різних страв, вони допомагають шлунку швидше перетравити важку їжу. Є й досить оригінальні способи застосування цих фруктів. Наприклад, на Ямайці їх використовують для миття посуду і підлоги: сік цитрусових добре очищає поверхні від бруду і жиру.

«Користь апельсинів  в їх багатющому складі, — каже дієтолог Борис Скачко.  У цих фруктах містяться флавоноїди, які запобігають розвитку очних хвороб. А вітамін С зміцнює капіляри і уповільнює розвиток катаракти. Якщо щодня з'їдати по одному апельсину, то можна на 60% знизити ризик виникнення проблем із зором. А ще кисло-солодка м'якоть і сік цих фруктів покращують перетравлення їжі, тому апельсини рекомендовані для дієтичного харчування. Головне, не перестаратися. Вживання великої кількості цитрусових подразнює слизову оболонку шлунку і кишечника. Тому апельсини не рекомендуються при виразці, гастриті, коліті і холециститі».

На що варто звертати увагу при виборі апельсина? Як акуратно і швидко почистити фрукт? Як часто можна пити апельсиновий сік? Чим корисна шкірка? І як в домашніх умовах можна приготувати апельсинове масло? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: експерт з якості фруктів Максим Діденко, дієтолог Борис Скачко, кондитер Олена Хант.

Відео дня

Корисними порадами також поділиться зоряний гість ток-шоу — співачка Анна Добриднєва.

«Кожен випуск «Корисної програми»  справжня скарбничка корисних порад,  розповідає Анна Добриднєва. — Цитрусові давно займають почесне місце на моєму столі. Але на зйомках ток-шоу я вперше спробувала апельсини сорту «Шоколадний». Мені сподобався їхній солодкий смак і незвичайний оливковий колір. Ще дізналася про існування п'ятикутних апельсинів. І про те, що стиглий плід може мати шкірку зеленого кольору, а яскраво-оранжеве забарвлення не завжди ознака стиглості. Щоб вибрати соковиті і солодкі цитрусові, експерти програми радять купувати важкі і тверді на дотик плоди. А я рекомендую частіше використовувати апельсинове ефірне масло для прийняття ванн. Аромат апельсина піднімає настрій, знімає втому і відновлює сили».

Ті, хто цікавиться створенням «Корисної програми», можуть провести один день зі знімальною групою і дізнатися, як відрізнити підробку від оригінального продукту або знайти неякісний товар. Такий лот можна купити на сайті благодійного аукціону deti.inter.ua. Всі зібрані кошти підуть на придбання апарату гемодіалізу в дитячу клініку «Охмадит».

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений апельсинам, дивіться завтра, 4 лютого, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать і інші випуски «Корисної програми».

У середу, 5 лютого, о 10:00 на «Інтері» — випуск про манку.

Слово «манна» згадується в Біблії. За переказами, коли Мойсей водив євреїв по пустелі, Бог щоранку посилав їм їжу: на землі з'являлися білі їстівні крупинки. Коли люди побачили їх уперше, стали кричати «ман гу?», Тобто — «що це?».

Сьогодні манна крупа доступна всім. З неї готують каші, запіканки, оладки, суфле, пудинги, її використовують при приготуванні супів, котлет і різної випічки. У чому користь манки? Чи є в ній вітаміни? Яка калорійність у манної каші і чи можна набрати вагу, якщо часто її вживати? Від чого залежить поява грудочок в каші? Як за вказаною на етикетці інформацією вибрати найкорисніший продукт? І як зі звичайної крупи навчитися робити манні картини, з'ясували експерти ток-шоу, серед яких — шоумен Дмитро Коляденко.

У четвер, 6 лютого, о 10:00 на «Інтері» — програма про оливки.

Гілку оливи по праву можна вважати найсимволічнішою рослиною в історії людства: в різні часи і в різних країнах оливу вважали символом миру. Як правильно вибрати плоди цього дерева? Які бувають види консервованих оливок? Чим відрізняються оливки від маслин? Які плоди корисніше — бурі, зелені або чорні? Скільки солі міститься в одній банці консервованих оливок? Чому цей продукт пробуджує апетит і покращує травлення? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зірковий гість випуску — телеведуча Світлана Вольнова.

У п'ятницю, 7 лютого, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми», присвячений м'ясній вирізці.

Вирізка вважається найціннішою частиною м'ясної туші. Тому недобросовісні та спритні продавці часто обманюють недосвідчених покупців, продаючи їм інше м'ясо під виглядом вирізки. Яке саме м'ясо вважається вирізкою? Чим яловича вирізка корисніше свинячої або баранячої? Як краще готувати яловичу вирізку — смажити, варити, запікати? І з яким гарніром корисніше її їсти? Зірковий гість програми — шоумен Максим Неліпа.

А в суботу, 8 лютого, о 10:00 на «Інтері» глядачі побачать програму про сардельки (повтор від 03.10.2019).

Соковиті, духмяні сардельки — справжня палочка-виручалочка для господинь. Вони швидко варяться і здатні повністю задовольнити потребу організму у втрачених калоріях при великих фізичних навантаженнях. Але чи замислювалися ви, що може бути в складі сардельки, крім м'ясного фаршу? За якими ознаками відрізнити якісні вироби від небезпечних для здоров'я? Чим сарделька відрізняється від сосиски? І яке оригінальне блюдо можна приготувати з цих м'ясних виробів? Вибрати найкорисніші сардельки допоможе ведучий Олександр Лук'яненко і експерти ток-шоу, серед яких — радіоведуча Вікторія Зубрейчук.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up