«AURA» коментує бійку у ресторані: «Охоронці зробили все, що могли» (Прес-служба «AURA Lounge Bar»)

«AURA» коментує бійку у ресторані: «Охоронці зробили все, що могли» (Прес-служба «AURA Lounge Bar»)
Артем Сиваш, власник «AURA Lounge Bar». Обіцяє посилити рівень безпеки у ресторані

Кілька днів тому у вінницькому ресторані «AURA» сталася масова бійка. Власник закладу прокоментував інцидент, щоб висловити позицію лаундж-бару з цього приводу.


«Билося близько 30 молодих людей»

— Я так розумію, що було дві компанії, які відпочивали у нашому закладі. Причину конфлікту я точну не знаю. Але припускаю, що вони щось не поділили чи сталася словесна перепалка. Можливо, чоловіки випили зайвого. Хтось на когось не так подивився і пішла ця сутичка. Вони сиділи за двома різними столиками, неподалік від виходу з ресторану. У компанії нападників було з 20 осіб, в іншій — з десяток.
На жаль, у нас цілий тиждень, а також день бійки, камери відеоспостереження не працювали. Тому ми ніяк не можемо передивитися записи. Нам же також зіпсували майно. Якби камери працювали, ми могли б надати записи поліції, як доказ цього, щоб винні відшкодували збитки. Вазони перевернули, столи… Але не можемо цього зробити.

— Конфлікт стартував приблизно о 0.40. Одна компанія «налетіла» на іншу. Точніше, на одну людину. Потім це переросло у масову бійку. Поліція приїхала десь о першій годині ночі. Разом з ними прибули поліцейські з державної служби охорони. На той момент працювало 10 офіціанток, два адміністратори та п'ять охоронців. Це хтось з охоронців натиснув кнопку тривоги, на сигнал якої зреагували ДСОшники. У бійці брали участь усі члени двох компаній. Але саме того чоловіка били тільки двоє чи троє.

«Охоронці зробили все, що могли»

— На мою думку, охоронці нічого не могли зробити проти майже двох десятків розлючених чоловіків. У цій ситуації вони просто не знали, що можна вдіяти. Ходили навколо, дивилися. Що змогли — зробили. Що саме? Я так розумію, що вони надали першу допомогу постраждалому. Це ж робив й інший персонал. Після того, як бійка закінчилася, вивели на вулицю тих нападників, які не встигли втекти. Бо коли приїхала поліція, чоловіків, які билися, уже не було.

— Хто викликав швидку, ми не знаємо. Проте лікарі приїхали приблизно у той час, як і поліція. Можливо, трохи пізніше. Що робила поліція? Те, що вимагає від них інструкція: намагалися допомогти постраждалому, склали якісь протоколи. Потім прибула слідчо-оперативна група. Вони забрали деяких свідків у відділок для того, щоб опитати. Були тут 30-40 хвилин. Особисто я тоді зі слідчими не розмовляв. Бо мене не було на місці. Вони тільки сьогодні (6 лютого, — авт.) прийшли і попросили написати пояснення.

«Від такого ніхто не застрахований»

— “Аура” жодного відношення до компанії нападників не має. Так, ми бачили цих людей раніше, вони 5-10 разів до нас приходили відпочивати. Вели себе пристойно. Сиділи на нормальну суму. Можна сказати, що вони є нашими постійними гостями. Це люди спортивної зовнішності. Людей з компанії постраждалого ми не знаємо.

— Я вважаю, що жоден ресторан від такого не застрахований. Цей заклад будувався для тих, хто вміє відпочивати та поважати відпочинок інших гостей. Поважати — це найголовніше. У нас на вході стоять рамки металодетектору, у охоронців є такий ручний прилад. Кожного перевіряють. Люди приходять солідні, одягнені у костюми. Але неможливо передбачити, як людина себе поведе, коли вип'є. Це ми і побачили вчора. Такі інциденти часто бувають у інших ресторанах. І, думаю, що жодна охорона не змогла б з цим впоратися. Бійка тривала хвилину — поліція приїхала через 20 хвилин. Побачили тільки розбиті вазони та перевернуті стільці. На мою думку, все залежить від людей.

«Ми посилимо заходи безпеки»

— Ресторан будувався не за принципом «аби було». Ми хотіли показати людям новий формат, показати місце зовсім іншого рівня. Безпека гостей для нас стоїть на першому місці. Ніхто від цього не застрахований. І від того, що наші конкуренти, користуючись нагодою, виливають на нас «відра бруду», нам «ні холодно, ні гаряче». Ми б хотіли подивитися, як вони б повели себе у такій ситуації. Вони так само б викликали поліцейських. Ми багато грошей витрачаємо на охорону, зокрема, на зарплату охоронникам. Вони у нас озброєні газовими балончиками. Але у цій ситуації вони не могли їх використати, бо навколо було дуже багато відвідувачів. Сам інцидент я оцінюю вкрай негативно.

— Після цього випадку ми додамо охорони. На п'ятницю та суботу візьмемо додатковий екіпаж працівників служби охорони, які будуть постійно тут чергувати. У будні дні ми працюємо як ресторан-лаундж, на щастя, обходиться без пригод. А на вихідних, коли люди відпочивають більш активно, буде додатковий наряд поліції охорони. Думаю, що гості будуть відчувати себе у більшій безпеці. Це перший такий інцидент у нашій практиці. І ми докладемо усіх зусиль, щоб такого більше ніколи не повторилося.

 
 
За словами власника, «AURA» будувалася для людей, які вміють відпочивати. І поважають відпочинок інших.
 
За словами власника, «AURA» будувалася для людей, які вміють відпочивати. І поважають відпочинок інших.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up