Вінничанам «під розпис» роздають пакунки від президента. Що всередині?

Вінничанам «під розпис» роздають пакунки від президента. Що всередині?

Зранку в редакцію 20minut потрапило аж цілих два пакунки від президента України. Читачі розповідають, що їм це під двері квартири принесли волонтери. Про їх отримання довелось навіть розписались у спеціальній анкеті. У пакунках, між іншим, йдеться що друкована продукція виготовлена без будь-яких бюджетних витрат. Роздивились, що у конвертах, та запитали скільки це може коштувати.

Пакунки «Рада регіонального розвитку», відправником яких зазначено «Президент України Петро Порошенко», мають розмір А4. Всередині дві однакові карти з планами розвитку Вінниці на 2019-2021 роки, брошура та один конверт з анкетою. Інформацію про такі ж самі пакунки, які розносять  у інших містах України, легко знайти в інтернеті.

Карти

Їх дві, напевно це зроблено для зручності, адже карта двостороння і на кожній зі сторін лише половина Вінниці. Якщо захочеться роздивитись її повністю, то можна розкласти дві карти у такий спосіб, щоб вийшла одна. Карти називаються  планами перспективного розвитку Вінниці 2019 - 2021 роки (проект).

Відео дня

Карти здались нам неповними, наприклад, на них чомусь не знайшлось планів на розвиток мікрорайону Десна, який нещодавно приєднався до Вінниці та Палац спорту на Тяжилові.

Вкінці карти звернення від міського голови Вінниці: «Шановні жителі Вінниці! У ваших руках карта нашого міста. На ній вказані об’єкти соціально-економічного та культурного розвитку, що плануються до реалізації у 2019-2021 роках. План розроблено на виконання Указу Президента України Петра Порошенка від 6 грудня 2018 року №412 / 2018. Обговорення Плану перспективного розвитку м. Вінниця на 2019-2021 рр. Проводиться за сприяння Вінницького міського голови Сергія Моргунова».

Тираж вказано у розмірі 20 000 примірників. В одній з вінницьких друкарень, яка не захотіла вказувати свою назву, нам розповіли, що при таких об’ємах, одна  карта коштуватиме лише 2 гривні 55 копійок. Це вже з обовязковими 20%, які друкарня візьме за політичну рекламу. Увесь тираж обійшовся замовнику близько 42 тисяч гривень

Конверт з анкетою

Отримувачем конверту є Президент України Петро Порошенко. Всередині анкета з пропозиціями та оцінкою роботи регіональних керівників.

На конверті вказано: «Не підлягає оплаті» згідно Договору №388-3756 від 20 грудня 2018 року, тираж 50000 екземплярів.
На конверті вказано: «Не підлягає оплаті» 

В анкеті зазначено: «Увага! Надісланий Вам пакет матеріалів виготовлено без будь-яких бюджетних витрат» та вказано, що тираж анкети становить 730 000 екземплярів. При таких обємах тираж може коштувати замовнику близько 96 000 гривень, один конверт обійдеться 1,95 грн.

Брошура

У ній короткий звіт про перший етап децентралізації та план перспективного розвитку міста на 2019-2021 роки.

Працівники друкарні розповідають, що одна така брошура на 36 листків тиражем 5000 екеземплярів може обійтись замовнику у 7 тисяч гривень. Одна коштуватиме 1 гривню 85 копійок.

За підрахунками працівника друкарні, зігідно тиражів вказаних на продукції, відрукувати таку поліграфію коштувало замовнику більше 220 тисяч гривень.

- Всі ціни, які ми озвучили стосуються лише оптових робіт, - розповідає працівник друкарні. - Наприклад, при тиражі 750 000 екземплярів,  одна політична анкета коштуватиме 12 копійок. Але якщо це друкуватимуть в одному екземплярі, то ціна може бути до 5 гривень.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (62)
  • Тетяна Ніколаєнко

    Я також жду  такого конвертика.
  • nik

    и что здесь плохого , в Украине есть много продажнего . которое сейчас ищет к чему .
  • Юлия

    Вот в таком виде принесли нам "пакунок"! Кинули в ящик и всё.
  • екатерина

    харьков .песочин такими  конвертами завалили почтовые ящики .ЗАЧЕМ ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up