На Тяжилові цієї осені почнуть будувати Палац спорту

На Тяжилові цієї осені почнуть будувати Палац спорту
  • Палац спорту, будівництво якого оцінюють орієнтовно в 90 мільйонів гривень, будуватимуть на вулиці Ватутіна
  • На нього виділять кошти з державного, обласного і міського бюджетів. І в держбюджеті вже заклали 27 мільйонів гривень

В Україні збудують шість багатофункціональних Палаців спорту. Переважна більшість споруд матимуть можливість приймати до трьох тисяч глядачів. Про це йдеться на сайті Федерації баскетболу України. Такі арени зможуть приймати змагання з баскетболу, волейболу, футзалу; стати концертним майданчиком.

Візуалізація проекту. Фото з сайту ФБУ

На засіданні міжвідомчої комісії з відбору міст для надання державної субвенції на будівництво спортивних арен розглядали одинадцять міст. Але обрали тільки шість.

Нові зали з’являться у Рівному, Тернополі, Львові, Черкасах, Хмельницькому та Вінниці

Відео дня

Зокрема, на будівництво стадіону в нашому місті з держбюджету виділять 27 мільйонів гривень.

І як запевнив секретар Федерації баскетболу Володимир Драбіковський, «це вже не просто перспектива шістьох сучасних спортивних арен, а реальність, з чітко узгодженими бюджетами та джерелами фінансування».

При цьому, будуватимуть вінницький Палац спорту за адресою Ватутіна, 18Б. Ця ділянка знаходиться поблизу парку «Інтеграл» на Тяжилові. Старт будівництва оголосили восени 2018 року.

Як раніше казав директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець, наразі виготовляють проект під Палац спорту. Але через нову спортивну арену відкладається благоустрій парку «Інтеграл».

Візуалізація проекту благоустрою "Інтегралу"

Проект облаштування нових доріжок, освітлення та зон для відпочинку в цій місцині переміг на «Бюджеті громадських ініціатив» у 2017 році. Вартість робіт — 860 тисяч гривень.

Депутат міськради по цьому округу Роман Андронійчук розповів, що благоустрій парку не проводять, адже точно невідомо як виглядатиме Палац спорту та точне місце розташування споруди. Про це читайте у матеріалі: Новий сквер, театр та парк. Як зміниться Тяжилів у 2018 році?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Valeriy Sh

    а самое главное - нашли правильное место!!!!!!!!!!!! улица Ватутина - именно то, что нужно !!! представьте, как дети ( а маленькие, еще и вместе с родителями ) будут туда добираться на тренировки!!!! и поздно вечером оттуда возвращаться ... все для людей как говорится.....неужели в Виннице нет больше мест для спорткомплекса ????

    Дмитро Муженко reply Valeriy Sh

    Зараз Тяжилів активно забудовуеться - земля дешева

    Наталя reply Valeriy Sh

    По Вашому коментарю Ви думаєте, що в тяжилові дітей немає? а ті які є їм займатись і добиратись не потрібно? Місто збільшується будуються нові мікрорайони. Тому це правильний вибір.
  • Олексій

    А не простіше кінотеатр "Россія" переобладнати?
  • Anonymous

    Первая фотка кинотеатр Россия напоминает.
  • Алекс

    Многофункциональный это значит там должны присутствовать и зимние виды спорта
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up