Ще один український водій помер у черзі заблокованих на польському кордоні вантажівок

Ще один український водій помер у черзі заблокованих на польському кордоні вантажівок
  • У черзі перед кордоном «застрягли» понад чотири тисячі вантажівок.
  • До страйкарів-перевізників, які нібито виступають проти конкуренції з боку українських колег, доєднались місцеві аграрії.
  • Після смерті другого українського водія у черзі заблокованих на польському кордоні вантажівок, українські дипломати звернулися з офіційною нотою до МЗС Польщі.

Українські дипломати вимагають розблокувати рух вантажівок через кордон. У черзі заблокованих на польському кордоні авто помер ще один український водій. 

— У зв’язку із смертю, на превеликий жаль, уже другого українського водія, який керував українським вантажним автомобілем та перебував у черзі, спричиненій страйком польських перевізників перед пунктом пропуску Корчова, Посольство в терміновому порядку звернулося з черговою офіційною нотою до Міністерства закордонних справ Польщі, вимагаючи розблокувати рух вантажних транспортних засобів, —  повідомив у Facebook посол України в Польщі Василь Зварич.

За словами посла, відповідні сигнали доведені також до Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі.
Він зауважує, що обмеження вантажного руху польськими протестувальниками створює загрозу життю та здоров’ю людей, спричиняє значну загрозу безпеці та порядку руху на дорогах загального користування, а відтак відповідно до норм закону Республіки Польща «Про зібрання» дає прямі підстави до розпуску страйку представником органу місцевого самоврядування, який видав дозвіл на його проведення.

Відео дня

— Кожен має право на протест і відстоювання своєї позиції. Але обрана цього разу форма, час і тривалість зібрання, в складних погодних умовах, створює реальну загрозу життю і здоров’ю, а також безпеці людей. Саме тому вкрай важливо зберегти людські життя, припинити блокування руху автотранспортних засобів і дати водіям можливість безперешкодно повернутися додому, — написав дипломат.

Із солідарності з перевізниками Польщі 23 листопада тамтешні фермери влаштували пікет і блокування пункту пропуску «Медика» на кордоні з Україною. Досі цей перехід був єдиний, який не перекривали перевізники.

Фермери кажуть, що пропускатимуть одну вантажівку на годину, як і перевізники. Гуманітарні та військові вантажі для України будуть їхати безперешкодно.

Мітингувальники хочуть уваги до ситуації премʼєр-міністра Матеуша Моравецького і міністра сільського господарства Роберта Телуса. Саме ці урядовці, за словами аграріїв, мають вести переговори з українською стороною і розвʼязати проблему так званої конкуренції.

Поки що переговори між українською та польською сторонами не дали результатів.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники блокують рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні. Йдеться про пункти пропуску «Гребенне — Рава-Руська», «Корчова — Краковець», «Дорогуськ — Ягодин».

 

Читайте також:

Нюанси створення та коли завезуть перших в'язнів у табір для полонених на Вінниччині

«Він писав путіну, щоб той здався». Три дні буддійський монах молився за мир на березі Дністра

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Аркадий Крысько

    В Україні, купа людей недообстеженних та недолікованих.
    Люди елементарно не дбають за себе. Цигарки, алкоголь не правильне харчування, тоді і смертей буде меньше.
    Поляки там ні до чого, і не потрібно роздувати ворожнечі. Можна подумати що українці святі, в нас свиноти більше ніж будь де. В кожному стаді є паршивці.
  • Татьяна Киливнык

    Скоти, знищують і на кордонах,вчора в інтернеті виклали відео,як поляки вже сокирою кидаються на наших хлопців, тварі

    Иван Демидов reply Татьяна Киливнык

    Татьяна Киливнык , у поляков в генах  вражда до Украiни.

keyboard_arrow_up