Від чотирьох морозу до +18: завтра по Україні очікуються значні температурні контрасти

Від чотирьох морозу до +18: завтра по Україні очікуються значні температурні контрасти
  • Синоптики попереджають, що 5 квітня в Україні буде одночасно і холодно, і тепло.
  • Розповідаємо в яких регіонах буде найхолодніше та що чекати вінничанам.

— Контрасти, справді, значні, бо — від 4 градусів морозу вночі на заході до +18 градусів вдень на сході! 5-го квітня вночі очікується у західних областях України 0-5 градусів морозу, у більшості областей +2+6 градусів, на сході та півдні до +8 градусів. Завтра вдень передбачається у південній частині та в східних областях +12+16 градусів, на Луганщині до +18 градусів. У західних областях — холодяка, не вище +1+5 градусів, — розповідає синоптик Наталка Діденко. — У північних областях найхолоднішою буде Житомирщина, +3+6 градусів, на Київщині та Чернігівщині +10+14, а на Сумщині аж до +15+17 градусів! У центральних областях також різні думки стосовно весняного стану атмосфери: на Вінниччині +5, на Черкащині та в Кропивницькому з районами +11+13, на Полтавщині до +15, а в Дніпрі з районами ймовірно до +17 градусів.

Щодо опадів. Завтра в Україні буде волого. Там де похолодання — мокрий сніг. На вулиці буде хмарно.

Також синоптик підкреслює, що очікується рвучкий вітер, місцями із поривами до 15-20 метрів за секунду.

Відео дня

— Далі по тижню дощі й дощі. З перервами, звичайно, проте вологи буде предостатньо, — додає Діденко. — Температура повітря трохи вирівняється, проте західні області поки що залишаються українським полюсом холоду.

Тим часом Укргідрометцентр попереджає: у Житомирській та Вінницькій областях значний мокрий сніг; на дорогах місцями ожеледиця.

У свою чергу Вінницький обласний центр з гідрометеорології опублікував метеорологічне попередження на 5 квітня.

— По Вінницькій області та м. Вінниця очікуються значні опади, пориви вітру 15-20 м/с (перший рівень небезпечності, жовтий), — зазначають у повідомленні.

Також Вінницький обласний центр з гідрометеорології опублікував прогноз до 9 квітня:

  • 5 квітня: хмарно. Значні опади. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби від 3° тепла до 2° морозу.
  • 6-7 квітня: хмарно. 6 квітня помірний дощ, місцями значний. 7 квітня без істотних опадів. Вітер: 6 квітня 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с, 7 квітня 5-10 м/с. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 5-10° тепла,
  • 8-9 квітня: 8 квітня без істотних опадів. 9 квітня місцями невеликий дощ. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 7-12 тепла.

 

Читайте також:

На Вінниччині через удар блискавки зайнявся житловий будинок

Після негоди була веселка. В області випав великий град, а вітер ламав дерева

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up