В Україну суне снігова буря з Балкан: оголосили жовтий рівень небезпеки (КАРТА снігопадів)

В Україну суне снігова буря з Балкан: оголосили жовтий рівень небезпеки (КАРТА снігопадів)
  • Завтра Україну заметуть сильними снігопадами  та хуртовинами. Непереливки, за прогнозами синоптиків, буде мешканцям Вінниччини. Вже з ночі вівторка почне засипати сильними снігами Івано-Франківську, Чернівецьку, Хмельницьку та Вінницькі області.
  • Що таке жовтий рівень небезпеки погоди?
  • Куди звертатися за допомогою?

Завтра, 23 січня в Україну прийдуть атмосферні фронти з Балкан, які принесуть снігопади, посилення вітру, хуртовини, на Півдні - мокрий сніг з дощем і налипання мокрого снігу. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко.

— Негода із сильними опадами найбільше торкнеться центральних областей та Одещини.
У західній частині сніг буде невеликим та помірним. До Сходу опади доберуться аж надвечір, — зазначає вона.

За прогнозами синоптика, температура повітря також покаже зимовий характер:

Відео дня
  • На Заході вночі -4-9 градусів, вдень -1-4 градуси.
  • На Півдні вночі -2-8 градусів, вдень 0+4 градуси.

 

Карта снігопадів по Україні 

Карта снігопадів станом на 22 січня 2019 року 20 годину
Карта снігопадів станом на 23 січня 2019 року 2 годину ночі
Карта снігопадів станом на 23 січня 2019 року 8 годину ранку
Карта снігопадів станом на 23 січня 2019 року 14 годину
Карта снігопадів станом на 23 січня 2019 року 20 годину

Шкала по рівнях опадів:

Рятувальники попереджують вінничан про жовтий рівень небезпеки

— Увага! Попередження про погіршення погодних умов. За даними УкрГідрометцентру, 23 січня у Вінницькій області значний сніг (приріст снігового покриву 10-15 см, місцями до 20 см), — повідомляють у «Службі порятунку 101».

Як повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, у Вінницькій області прогнозують пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини.

За інформацією рятувальників, явища відповідають жовтому рівню небезпечності.

Шкала кольору рівнів небезпеки

Куди звертатися за допомогою

— Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, — розказують у Вінницькій ОДА.

У разі ускладнення оперативної обстановки для забезпечення негайного реагування на початковому етапі виникнення загроз, необхідно інформувати Департамент цивільного захисту ОДА через оперативного чергового за телефоном  67-11-37.

Нагадаємо, що вінничани у випадку надзвичайнoї ситуації на дoрoзі, можуть телефонувати чергoвoму «Служби автомобільних доріг у Вінницькій області»:

  • +380 (432) 67 01 92 (цілoдoбoвo)

Читайте також: Куди можна звернутися, якщо ви застрягли в дорозі - список телефонів

Варто зазначити, про жовтий рівень небезпеки на Вінниччині  попереджували раніше. Для боротьби з наслідками негоди на дороги Вінниці та регіону в цілому вийшли сотні двірників та одиниць техніки. Про результати боротьби зі стихією дивіться у сюжеті:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Максим М-сим

    Зима все ж таки😜
  • Anna Pnevska

    Ураааа⛄☃❄⛄❄⛄❄⛄❄⛄❄⛄⛄❄⛄❄⛄❄
  • Zahra Tatyana Islam Gerasimchuk

    Мухамад Мухамед Альмасрі
  • Олексій

    Аж 12 см снігу випаде...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up