Спека до +32, дощі та місцями град. Прогноз погоди на вікенд 2-3 липня

Спека до +32, дощі та місцями град. Прогноз погоди на вікенд 2-3 липня
  • Ми звикли, що субота та неділя вихідні. Більшість у ці дні відпочиває, проводить час з друзями та родиною. 
  • А якою буде погода? Ознайомтесь з прогнозом та знайте, до чого готуватися: чи ховати голову від палючого сонця, чи прихопити парасолю.

Синоптик Наталка Діденко каже, що липень розпочався спекою та локальними грозовими дощами в Карпатах. Завтра дощі огорнуть більше території країни.

У суботу, 2 липня, лише в західній частині України місцями пройдуть дощі короткочасні, з грозами та подекуди з градом. Решта областей — суха спекотна погода.

Вдень передбачається +26+32 градуси. Трохи свіжіше буде на Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині, Луганщині, Донеччині, +24+28 градусів.

Відео дня

Спека послабне на Закарпатті, Львівщині, Івано-Франківській області, очікується +27+30 градусів.

Також Діденко зазначила, що у столиці після Івана очікується десь до +23+27 градусів.

— Враховуючи велику кількість українців, які зараз перебувають у дружній чудовій Польщі — до уваги ця інформація. Завтра, 2-го липня, Польщу перетинатиме (поступово з заходу на схід) атмосферний фронт, який принесе короткочасні грозові дощі і, головне, послаблення немилосердної спеки, — підсумовує Діденко. — Температура повітря знизиться завтра практично повсюди до +21+28 градусів. Контрасти в зоні фронту очікуються значними, до 15-20 градусів, тому подекуди можливі шквали та сильні зливи. Уважно, дорогі польські мешканці, постійні та тимчасові.

Український гідрометеорологічний центр попереджає на вихідні про пожежну небезпеку. Зазначають, що 2-3 липня в Україні, крім Київської, Черкаської, Полтавської, Харківської, Закарпатської областей та Криму, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Вінниччина теж у переліку.

— Ми маємо розуміти, що масштабні пожежі у природних екосистемах провокують переважно самі ж люди, — зазначають у ДСНС. — Адже саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, залишаючи багаття або спалюючи сміття на присадибних ділянках. Майте совість і пам'ятайте, що випалювання української землі — злочин, за який передбачена відповідальність.

Сайт sinoptik.ua у Вінниці на вихідні опадів не прогнозує.

2 липня передають ясну сонячну погоду з +17+30 градусами.

3 липня з'являться хмари, які прикриватимуть палюче сонце. Температура очікується +18+28 градусів.

 

Читайте також:

Вінницькі артилеристи знищили мінометну секцію ворога. ВІДЕО

Чи можуть бійців тероборони відправляти на передову? Та ще чотири питання про ТрО

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up