Сильна спека та локальні смерчі: в Україні очікується «небезпечна» погода

Сильна спека та локальні смерчі: в Україні очікується «небезпечна» погода
  • Синоптики оновили прогноз на найближчі дні. Попереджають про погіршення погодних умов, які можуть наробити лиха та погано вплинути на самопочуття.

Прогноз від Наталки Діденко

Синоптик попереджає про сильну спеку. Температура повітря 3 липня становитиме +29+34 градуси, на Півдні та Сході до +36 градусів, на Заході: +23+28 градусів.

— Дощі з грозами пройдуть на Заході України, а також в другій половині дня й на Півночі. Повітря розпечене, тому в грозах можливі сильні зливи та шквали, і навіть град з локальними смерчами, — йдеться у повідомленні. — На решті території України переважатиме суха погода, хіба вдень на Харківщині та Сумщині якісь місцеві дощі можливі.

Відео дня

Вінниця

Сильний вітер омине область та місто. За даними сайту sinoptik.ua у Вінниці 3 липня буде хмарно з проясненнями, без опадів. Максимальна температура +30.

Як пережити спеку? Поради медиків

Лікарі радять якнайменше перебувати на вулиці під час спеки, дотримуватися питного режиму та дієти з низьким вмістом солі, водночас забути про вживання кави та алкоголю.

Центр громадського здоров'я радить:

  • Перебувайте якомога менше на сонці, особливо в період з 11 до 16 години. Шукайте прохолоду й тінь, щоб ваше тіло мало можливість відновитися.  За можливості залишайтеся у приміщенні, бажано з кондиціонером. Якщо вдома немає кондиціонера – зайдіть до кондиційованих громадських приміщень — навіть кілька годин, проведені в охолодженому приміщенні, можуть допомогти вашому тілу адаптуватися до спеки на вулиці.
  • Не пийте рідини, що містять кофеїн, алкоголь або велику кількість цукру, адже це фактично призводить до втрати більшої кількості рідини. Крім того, уникайте дуже холодних напоїв, тому що вони можуть викликати судоми шлунка. Якщо ви дотримуєтеся дієти з низьким вмістом солі, страждаєте на діабет, маєте підвищений кров'яний тиск або інші хронічні захворювання, порадьтесь зі своїм лікарем щодо водно-сольового режиму.
  • Використовуйте кухонну плиту і духову шафу якомога менше, щоб підтримувати прохолоднішу температуру у домі. Уникайте гарячої та важкої (жирної) їжі: вона створює додаткове теплове навантаження для вашого тіла.
  • Уповільніть темп: зменшуйте об’єм фізичних вправ під час спеки. Якщо ви не звикли працювати чи займатися спортом за високої температури повітря, починайте вправи повільно і поступово підвищуйте темп. Якщо навантаження у спеку змушує ваше серце битися сильніше і вам не вистачає повітря, припиніть будь-які навантаження. Перемістіться у прохолодне місце або у тінь і відпочиньте, особливо, якщо ви відчуваєте запаморочення або слабкість.
  • Ніколи не залишайте немовлят, дітей або домашніх тварин у припаркованому автомобілі, навіть з відкритими вікнами. Коли залишаєте авто, переконайтеся, що усі вийшли. Не забувайте напувати своїх домашніх тварин: давайте їм багато свіжої води, при цьому залишайте воду в тіні. 

 

Читайте також:

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 1 липня, які ви могли пропустити

Де протягом липня відключатимуть гарячу воду? Перелік адрес

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up