На Вінниччину насувається снігова буря: що необхідно знати, коли потрапите у колапс?

На Вінниччину насувається снігова буря: що необхідно знати, коли потрапите у колапс?

За інформацією  Українського  центру з гідрометеорології у понеділок, 2 грудня 2019 року, у Вінницькій області та протягом доби 3 грудня 2019 року очікується сніг та мокрий сніг. Синоптики попереджують про заметілі. Очікується, що утвориться сніговий покрив висотою 3 – 8 см. Крім того, попереджують про ожеледицю на дорогах.

За інформацією Вінницької ОДА, погодні умови можуть зумовити порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Рятувальники попереджують вінничан про жовтий рівень небезпеки

— Увага! Попередження про погіршення погодних умов. За даними УкрГідрометцентру, 2 грудня у Вінницькій області значний сніг (приріст снігового покриву до 8 см), — повідомляють у «Службі порятунку 101».

Як повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, у Вінницькій області прогнозують пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини.

Відео дня

За інформацією рятувальників, явища відповідають жовтому рівню небезпечності.

Шкала кольору рівнів небезпеки

Куди звертатися за допомогою

— Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, — розказують у Вінницькій ОДА.

У разі ускладнення оперативної обстановки для забезпечення негайного реагування на початковому етапі виникнення загроз, необхідно інформувати Департамент цивільного захисту ОДА через оперативного чергового за телефоном  67-11-37.

Варто додати, що вінничани у випадку надзвичайнoї ситуації на дoрoзі, можуть телефонувати чергoвoму «Служби автомобільних доріг у Вінницькій області»:

  • +380 (432) 67 01 92 (цілoдoбoвo)

Читайте також: Куди можна звернутися, якщо ви застрягли в дорозі - список телефонів

У зв’язку з цим необхідно:

  • власникам автомобільного транспорту по можливості утримуватись від поїздок;
  • вибирати швидкісний режим, який забезпечує своєчасне гальмування;
  • не залишати автомобільний транспорт на узбіччі чи проїжджій частині, що перешкодить роботі снігоприбиральної техніки;
  • надавати допомогу пристарілим і хворим людям, які вимушено знаходяться на вулиці;
  • обережно поводитись у зоні пролягання електромереж.

У разі виявлення обриву електродротів негайно повідомити районні-міські електромережі та сусідів; забезпечити охорону обірваного проводу до прибуття ремонтної бригади.

Нагадаємо, у січні 2019 року для боротьби з наслідками негоди на дороги Вінниці та регіону в цілому вийшли сотні двірників та одиниць техніки. Про результати боротьби зі стихією дивіться у сюжеті:

Читайте також:

«Дорога - скло»: вінничан попереджують про сильну ожеледицю. Вже є постраждалі

На вулиці ожеледиця. Як правильно впасти, щоб не покалічитись?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Виталий Гришин

    Сегодня 8-е, долго мне ещё ждать этого снегопада?) зачем на.. бывать людей,?

    Юлия Темборская reply Виталий Гришин

    Виталий Гришин не надо этого снега ещё!дайте тепла побольше!
  • Александр Сирук

    Завтра надвір не вихожу , щоб не замело
  • Наталія Доміннік

    Брехня
  • Євгеній Коцепуд

    Что ж ви не хотите как в эмиратах жить а гнить в холоде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up