За $250 побував у чотирьох містах Іспанії

За $250 побував у чотирьох містах Іспанії
  • У одному з номерів газети ми писали про вінницького студента Руслана Михальського, який мандрував Індією.
  • Наступна тепла країна, яку обрав, — Іспанія.
  • Там за тиждень побував у чотирьох містах: Барселоні, Валенсії, Аліканте та Альтеа

 

На пошту хлопця приходять листи від сайтів, на яких замовляв квитки. Це вигідні пропозиції щодо бюджетних поїздок у різні європейські країни. Так і натрапив на Іспанію і скористався такою нагодою під час зимових канікул.

«Спершу я подумав, що це якийсь розвод, тому що ціни були дуже низькі, — пише Руслан. — Але після «погуглив« і переконався — так, дійсно внутрішні європейські авіа компанії літають дуже дешево. Але тільки по Європі».

Після того, як заяву на отримання візи схвалили, купив квитки: спочатку до Кракова за 585 гривень на автобусі. А звідти літаком в Іспанію — за 40 євро. Назад так само.

Відео дня

Після прильоту в місто Аліканте, Руслана та його подругу зустріли з табличкою і відвезли у готель. Рано-вранці, коли пригріло тепле сонце, турист почав шукати квитки в Барселону.

Перше фото: ціна квитка з Аліканте в Барселону. Друге фото: ціна за двох з Аліканте в Барселону туди і назад.

Розповідає, що є три способи пересування в Іспанії. Перший —  сервіс Бла-Бла-Кар (30-50 євро). Другий —  залізничний вокзал (від 25 євро, якщо купувати квиток не пізніше як за три дні. Якщо ж  у той же день, то вартість поїздки в Барселону становитиме 50-70 євро). Третій — автовокзал (45 євро). Найдешевший спосіб — перший. Але щоб замовити послугу, потрібно забронювати подорож онлайн через банківську карту. У наших мандрівників була тільки готівка. Тому півдня витратили, поки обійшли всі вокзали, щоб вибрати більш-менш оптимальний варіант поїздки. Вирішили все ж їхати автобусом, який відправляється вночі і прибуває вранці. Ціна за двох туди-назад (в Аліканте) — 194 євро. Їхати вісім годин, але з яким комфортом.
«Автобуси в них як швейцарський годинник — приходять чітко по графіку, — пише вінничанин. —  І сервіс дуже крутий. Навпроти сидінь розташовані монітори (планшети), на яких  можна дивитися фільми, слухати музику і заходити в інтернет безкоштовно».  

У Барселоні гуляли містом, відвідали Парк Цитаделі, розташований на північному сході Барселони. Колись, кілька десятків років після відкриття, він був єдиним «зеленим» місцем у всьому місті. Зараз на його території знаходяться музей, зоопарк, озеро (штучне) і каталонський Парламент. Далі пішли шукати майданчик, де знімався фільм «Парфумер» і, звичайно ж, знаменитий ринок «Бокерія», який споруджений зі сталі та скла.

Парк Цитаделі в Барселоні

Previous Next

 «У всіх храмах, де ми були, є тільки електронні автомати зі свічками, де можна кинути від 10 центів до 2 євро, щоб свічка (лампочка) запалилася», — пише Руслан.

Кафедральний собор Барселони

ринок Бокерія, Барселона

 

Previous Next

 

З Барселони вирушили автобусом в інше місто — Валенсію, подивитися на величезний Океанографічний парк. Океанаріум розташований на території близько 110 000 метрів квадратних  і є найбільшим подібним комплексом у всій Європі. У місті вже пішли дивитися на масивну круглу будівлю, де проводять кориду, знаменитий північний вокзал в стилі модерн, який знаходиться поруч, та на годинники rolex в тамтешніх магазинах - від 20 000 євро. Заскочили і на ринок, який знаходиться в дуже гарній старовинній будівлі.

 

Previous Next

 

 

 

 

Previous Next

 

Повернулися в готель і вже наступного ранку відправилися в місто Альтеа, яке знаходиться за 60 кілометрів від Аліканте, де знімали готель. Вартість квитка - від 12 до 20 євро в одну сторону.

«На стовпчику було +19 градусів тепла, тож ми аж до вечора гуляли собі білими вуличками, дивилися з висоти на місто», — пише хлопець.

Previous Next

У останні день перед вильотом до Кракова прокинулися о 7 ранку, щоб погуляти ще по Аліканте. Там, до речі, є дуже дешеві нічні бари, де на три євро можна спокійно попити місцевого пива з чіпсами або оливками.

Усюди, де тільки не зупинявся, в кафе чи ресторані, в Барселоні  або в Валенсії ціна на каву скрізь однакова — від 1-1,2 євро

Аліканте

Previous Next

 

Скільки коштів витратив на поїздку  

Усього поїздка Руслану Михальському обійшлася приблизно в 5600 гривень. Це разом із дорогою і проживанням в готелі. Але, як каже, готель можна було і подешевше знайти або жити в хостелі, наприклад, у Барселоні від 7 євро. Плюс харчування (кафе, магазини), на яке витратили на двох близько 100 євро. Ціни на продукти такі ж самі, як і в нас. Десь на 80 євро накупили сувенірів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up